İklim değişikliği tehdit oluşturuyor

Kopenhag'daki iklim zirvesinede konuşan ABD Başkanı Barack Obama, İklim değişikliğinin giderek artan bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

İklim değişikliği tehdit oluşturuyor
İklim değişikliğinin giderek daha tehlikeli bir hal aldığını ifade eden Obama, “Bu kurmaca değildir, bilimdir” dedi.

Obama konuşmasında, “Bu tehdit karşısında cesurca ve kararlı hareket edebileceğimize inanıyorum. Bu yüzden bugün buradayım. Amerika’nın ekonomik geleceği için milyonlarca iş alanı oluşturacak, yeni endüstrilere güç sağlayacak, rekabetçi olmamıza olanak sağlayacak enerji kullanımımızın ve enerji üretiş yolumuzun değişiminin zaruri olduğundan eminiz. Enerji kullanma yolumuzu değiştirmenin Amerika’nın ulusal güvenliği açısından da kaçınılmaz olduğuna eminiz, çünkü bu bizim yabancı petrole bağımlılığımızı azaltacak.

Bu yüzden Kopenhag’da ne olursa olsun Amerika bu yolda ilerlemeye devam edecek. Ancak hep birlikte hareket edersek daha güçlü ve daha güvenli oluruz” diye konuştu. Dışişleri Bakanı Clinton’un da söylediği gibi iklim değişikliğiyle mücadele eden fakir ülkelere yardım kapsamında yılda 100 milyar Dolar’lık yardım yapmaya hazır hazır olduklarını söyleyen Obama kaybedilecek zamanın olmadığını, Amerika’nın tercihi yaptığını ve söyledikleri her şeyi yapacaklarını ifade etti.