'Ruslardan 500 Dolara 3 bin 200 gizli belge aldım'

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu Ermeni vahşetini yabancı belgelerle ortaya koymak için 1990'lı yıllarda Ruslardan 500 dolar karşılığında 3 bin 200 gizli belgeyi satın aldığını söyledi.

Halaçoğlu, Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "1909- Adana'da Ermeni Vahşeti" isimli konferansta yaptığı konuşmada, Ermenilerin Anadolu'da yarattığı vahşetin belgelerini Ruslardan parayla satın aldığını ifade etti. Halaçoğlu, Ermenilerin Anadolu'da yaptığı vahşeti yabancı devletlerin belgeleriyle ortaya koymak için Ruslar'dan 500 dolara 3 bin 200 belge gizli belge satın aldığını belirterek, "Rusya 1990'lı yıllarda dağılma döneminde olduğu için 500 dolar vererek çok kolay bir şekilde Ermeni belgelerini satın aldım. Şimdi bu belgeler sayesinde Türkiye Cumhuriyeti, Tarih Komisyonu kurulmasını öneriyor. Bu belgeler olmasa bu komisyonun kurulması için bu kadar rahat söz edilmezdi. Bu belgeler okunduktan sonra acil yok edilmesi gereken belgelerdir. Ama ben Ermeni vahşetini ortaya koymak için ve kimlerin oyunu olduğunu göstermek için satın aldım" dedi.

Anadolu'daki Ermenilerin zaman zaman Fransa, İngiltere, Amerika ve Ruslar tarafından kendi çıkarları doğrultusunda kullanıldığını bildiren Halaçoğlu, Türklerin Bizans döneminde Ermenileri Bizans zulmünden kurtardığını kaydetti. Türklerin tarihin hiçbir döneminde ırkçı olmadığına dikkat çeken Halaçoğlu, çeşitli ülkelerin Anadolu üzerindeki oyunlarının parçası olarak Ermenileri kullandığını vurguladı. 1900'lü yıllarda Ermenilerin Çukurova'da 600 bin dönüm arazi satın aldığını söyleyen Halaçoğlu, Osmanlı, Rus ve Amerikan arşivinde buldukları belgelerin ayrılıkçı Ermeni militanların silahlandığını gösterdiğini açıkladı. Bu silah ve bombaların Türklerin katledilmesinde, Osmanlı topraklarının işgalinde kullanılmaya çalışıldığına işaret eden Halaçoğlu, "Fransa, İngiltere, Amerika ve Ruslar Ermenileri kendi çıkarları doğrultusunda kullanmışlardır. Rusya dağılmadan önce 300 dolara satın aldığım bir belgede Ermenilerin Türklere karşı silahlı ayaklanma başlattıkları, Türkleri katlettikleri yazıyor. Rusya dağılmadan önce memurlar maaş alamıyordu. Ne isterseniz veriyorlardı. Yine 3 bin dolarında Ruslardan aldığım bir belgede Ermenilerin Çukurova'da bağımsız bir devlet kurmak için toprak aldıkları ve Payas tarafında bir adayı silahlandırdıkları yazıyor" diye konuştu.

Halaçoğlu Ermeni konusunda çok konuştuğu için bazı vatandaşların kendisini Ermeniye benzettiğini söyleyerek, "Bana bu da Ermeniye benziyor diyorlar. Ama ben Türk ve Müslümanım. Ermeni olsam ne yazardı ki. Benim Avukat Ermeni bir arkadaşım var. Şimdi Ermenilerle bir savaş çıksa bu ülke için şehit olmaya hazırım diyor. Önemli olan ırk değil yaşadığı vatanı benimsemektir" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış ise Yunanistan'a yaptığı bir gezide başına gelen olayı anlattı. Yemek yedikleri sırada bir Yunan vatandaşının birkaç kez yanlarına geldiğini belirten Atış, "Türk olup olmadığımızı sordu. Türk olduğumuzu öğrenince birkaç kez gelip gidip 'İstanbul bizim' dedi. En sonunda sinirlendim. 'İstanbul evet sizin ama şimdi biz aldık, gücünüz yetiyorsa gelin alın' diye tepki gösterdim. Bu topraklar bizimdir. Bu cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkaracağız, endişeniz olmasın" açıklamasında bulundu.