İstanbul'da 3 bin Lira'ya çanta satıyor

İstanbul'da ilk mağazasını Nişantaşı'nda açan İtalyan markası Prada, İstanbul mağazası için sadece 20 adet ürettiği çantaları 3 bin Lira fiyatla satışa sundu.

Prada'nın Nişantaşı Mağazasının açılışında konuşan Prada İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdürü Sebastian Suhl, mağazanın 2-3 haftalık satışlarının oldukça başarılı olduğunu, ciro beklentisi açısından İstanbul'u olgunlaşmış Avrupa pazarı ve yükselmekte olan Singapur pazarına benzetti.

Prada'nın İstanbul'daki 2'nci mağazasını ise 2010 yılının ilk yarısında İstinye Park'ta açmayı düşündüğünü söyleyen Suhl, ileriye dönük olarak Ankara ve tatil beldelerinin değerlendirildiğini bildirdi.

Prada'nın 2007'den bu yana doğrudan perakende yatırımlarına ağırlık verdiğini söyleyen Suhl, doğrudan perakendeye ayrılan payın yüzde 70 olarak öngörüldüğünü açıkladı. 2007'de yüzde 52 olan doğrudan perakende payının, bugün yüzde 60'ın üzerine çıktığını belirten Suhl, “Prada olarak tüm dünyada doğrudan perakende stratejisi için son bir yılda 100 milyon euroluk yatırım yapıldı. Gerekli görülürse bu yatırımlara devam edilecek. Bu miktar içerisinden İstanbul içinde önemli bir pay ayrıldı" açıklamasında bulundu.

ANKARA VE TATİL BELDELERİNİ- DEĞERLENDİRİYORUZ

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suhl, Prada'nın Türkiye'ye gelmekte gecikmediğini, Türkiye'de varlıklarının olduğunu ve iyi temsil edildiklerini ifade ederek, “Türk iş dünyasından gördüğümüz iyi takdir, Türk piyasasına olan inancımızın bir ispatı” dedi. Markanın mağaza açmayı sürdüreceğini ve ikinci mağazayı 2010 yılının ilk yarısında İstinye Park'ta açmayı düşündüklerini söyleyen Suhl, “Henüz somutlaşmamış olsa da 2-3 mağazanın ardından, diğerlerinin de geleceğini tahmin ediyoruz. Çünkü şu ana kadar açılanlan çok başarılı oldu” dedi. Mağazaların nerelerde açılacağı konusunda ise Suhl, “Başkent olarak Ankara ve tatil beldelerini çok dikkatli değerlendiriyoruz. Zaman içerisinde Avrupa yakasında sınırlı kalmamak üzere İstanbul'da genişleyeceğiz” bilgisini verdi.

İSTANBUL BAŞARISI, DÜNYA BAŞKENTLERİ İLE KIYASLANDI

İstanbul'daki Nişantaşı mağazasının satışta başarılı olduğunu söyleyen Sebastian Suhl, yakalanan satış rakamı hakkında bilgi vermedi. İstanbul'u, dünyadaki Prada mağazaları ile karşılaştıran Suhl, “Bir kıyaslama yapmamız gerekirse Prada'nın olduğu dünya başkentleri ile yapabiliriz” dedi. Nişantaşı mağazasında en çok hangi ürünlerin satıldığına ilişkin bir soru üzerine Suhl, “Çantalar çok önemli yer tutuyor. Hazır giyim de öyle” dedi.
Satışa çıkartılan ürünlerin yurt içinden mi, yurtdışından mı temin edileceğine ilişkin bir soru üzerine Sebastian Suhl, “Mağazamızda satılan ürünler İtalya'da üretiliyor. Sahibi olduğumuz 17 fabrikamız var. Sadece bazı özel ürünler Türkiye'de üretiliyor” dedi.
İstanbul'u uzun süredir takip ettiklerini, çok büyüleyici ve etkileyici bulduklarını dile getiren Suhl, Avrupa Yakası'na sofistike, Asya'ya yenilikçi benzetmesi yaparak, “Biz de bu müşteriye cevap vermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tüketiciye özel, spesifik ürünler sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

3 HAFTALIK SATIŞLAR BAŞARILI OLACAĞIMIZI GÖSTERİYOR

Ciro beklentisine ilişkin bir soru üzerine Suhl, “İstanbul'u olgunlaşmış Avrupa piyasalarına veya, Almanya'ya ya da yükselmekte olan Singapur'a benzetebiliriz. İki – üç haftalık satışları dikkate alırsak çok başarılı olabileceğimizi söyleyebilirim” diyerek rakam vermekten kaçındı. Suhl, bir soru üzerine rakiplere göre mağaza açmadıklarını, önemli piyasalarda var olmak istediklerini için yatırım yaptıklarını açıkladı. Bu arada mağaza yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Nişantaşı mağazasında 25 bin liralık bir çantanın satıldığı, 36 bin liralık bir çantasının ise satılmak üzere vitrinde olduğu öğrenildi.