Kurban fiyatlarında bayramın 3. günü düşüş oldu

İstanbul'da, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü pazarlara giden vatandaşlar, kurbanlıkları çok daha ucuza satın aldı.

Kurban fiyatlarında bayramın 3. günü düşüş oldu
Birinci gün 600 lira fiyat biçilen koçu bugün 380 liraya aldığını söyleyen bir vatandaş, "Üçüncü gün aldım, karlı çıktım" dedi.

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü de kurbanlık satışları devam etti. Özellikle fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşlar, bugün pazarlara akın etti. Bayram öncesi fiyatların kabarık olduğunu söyleyen vatandaşlar, üçüncü günü fiyatların daha da düşeceğini tahmin ederek kurbanlarını bugün kestiklerini söyledi.

Kurbanını satın aldığı yerde kestiren bir vatandaş, birinci gün 600 liraya fiyat biçilen kurbanı bugün 380 liraya aldığını belirtti. Şehir dışında olduğu için ilk gün kurban alamadığını söyleyen başka bir vatandaş ise, "Fiyatların düşmesini beklemek gibi niyetim yoktu. Ancak bugün İstanbul'a gelebildim. Gördüğüm kadarıyla bayağı ucuza aldım, karlı çıktım." dedi.

Satıcılarla sıkı bir pazarlığın ardından 2 tane kurban alan başka bir vatandaş da, kurbanlık fiyatlarının gerçek değerine bugün ulaştığını ifade etti.

Kurban satıcıları ise, satamadıkları hayvanları yarı yarıya bugün satmaya çalıştıklarını söyledi. Medyanın fiyatları şişirmesinden dert yanan kurban satıcıları, İstanbul'da nakliye, yer kirası gibi giderleri de içine kattıklarında kendilerinin bu yıl zarar ettiklerini ifade etti.