Teröristlerin mezarına ziyaret

Hakkari'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl teşkilatı öldürülen PKK'lıların mezarlarını ziyaret etti.

Teröristlerin mezarına ziyaret
Hakkari’de Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl teşkilatı 2 ay önce Çukurca İlçesi Kazan Vadisi'nde güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürülen 4 PKK’lının Keklikpınar Mezarlığı'ndaki mezarlarını ziyaret etti.

MEZAR BAŞINDA DUA VE GÖZYAŞI

Hakkari Belediye Başkan Vekili DTP'li Abdullah Kılıç, DTP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt ve 50’ye yakın DTP’li, bayram namazının hemen ardından mezarlığa gitti. DTP'liler 2 ay önce Çukurca İlçesi’nde çatışmada ölen PKK'nın sözde Çukurca Bölge Sorumlusu ‘Dilgeş’ kod adlı Aziz Yıldız, ‘Kemal Şivişki’ kod adlı Ramazan Özer, İran uyruklu Yahya Musazade ile adı öğrenilemeyen Suriye uyruklu PKK’lı teröristlerin mezarları başında dua etti. PKK’lı teröristlerin yakınları da burada hazır bulundu ve onlar için gözyaşı döktü.

TEŞKİLAT BAŞKANINDAN MESAJ

DTP Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın da Kurban Bayramı'nı kutladı. Kurt, Kürtçe yaptığı konuşmasında, 25 yıldan bu yana büyük bedeller ödeyen Kürt halkının şuana kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelesini sürdürmek için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Mezarlıkta ziyaret sırasında toplanan çocuklar DTP'lilerin dağıttı şekerleri kapmak isterken izdihama neden oldu.