Sarıgül partisinin Eyüp ilçe teşkilatını açtı

Türkiye Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin Eyüp ilçe teşkilatının açılışını yaptı.

TDH'nin parti kurma çalışmalarını sürdüren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'daki ilk ilçe teşkilatı açılışını Eyüp'te gerçekleştirdi. Sarıgül, kendisini bekleyen yaklaşık 500 kişi tarafından Feshane önünde karşılandı. Toplanan kalabalık, Sarıgül'ün otobüsü Eyüp Meydanı'na gidene kadar otobüse yanında yürüyerek refakat etti. Trafiğin akışını engelledikleri için polis tarafından uyarılan Sarıgül taraftarları ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Sarıgül'ü karşılamaya bebeğiyle gelenler ise izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı.

"Başbakan Sarıgül", "Çare Sarıgül", "Ankara belke Sarıgül geliyor" gibi sloganlarla karşılanan Sarıgül, Eyüp Meydanı'nda kendisine coşku gösteren kalabalığa seslendi; "Soruyorlar neden Eyüp'ten başladın diye. İçinizden bir ailenin çocuğu olarak hayır duası almak, bismillah diyerek başlamak için burayı seçtik. Hiçkimseyi küçümsemek, karalamak ya da şikayet için değil, çare bulmak, çare olmak için geldik. Yolumuz, Profesör Doktor Erdal İnönü'nün, Turgut Özal'ın yoludur." diye konuştu. Eyüp'ün tarih ve turizm açısından İstanbul'un çok önemli bir ilçesi olduğunu belirten Sarıgüm, "İktidar olduğumuzda bu bölgeyi dünya için bir inanç ve turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.

Sarıgül, konuşmasının ardından Eyüp ilçe teşkilatının açılışını besmele çekerek yaptı. Eyüp ilçe teşkilatının hak, hukuk ve adaletten yana huzur merkezi olacağını belirten Sarıgül, "En demokratik partinin yeri olacak. Din, dil, irk ve mezhep farkı olmayacak. Burada gece darbeleri olmayacak. Dersim'lere dil uzatanlar olmayacak. Görevden almalar olmayacak, kendi aramızda yarış olacak. Bizim iki değerimiz olacak, önce hakkımıza, sonra halkımıza güveneceğiz." dedi. Sarıgül, "Allah'ım, beni doğru yoldan ayırma" dedikten sonra da kurdelayı keserek açılışı gerçekleştirdi.

İlçe teşkilatına ziyarette bulunan Sarıgül, "İktidar yorgun. Heyecanı kalmadı. Muhalefet ise yıllardır muhalefet yapıyor. Dermanı kalmadı. Tünelin ucundaki ışık, siz değerli dostlarımın sayesinde göründü. Çare de, ilaç da Türkiye Değişim Hareketi'dir." dedi. İnançların siyaset malzemesi olarak kullanılmasını da eleştiren Sarıgül, "Başı açık olan da bizim yurttaşımız, başı kapalı olan da. Başı açık olan kardeşimiz de işsiz, başı kapalı olan da. Türkiye'de insanlarımızın aş ve iş sorunu vardır. Vatandaşın mutlu bakışlarını boşa çıkarmayacağız" diye konuştu.