Lübnan bağımsızlığının 66. yılını kutladı

23 yıl Fransa mandası altında kalan Lübnan, 22 Kasım 1943'te bağımsızlığını ilan eden Lübnan bağımsızlığının 66. yıldönümünü kutladı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman başkent Beyrut'un merkezinde bulunan Şefik El Vazzen Bulvarı'nda düzenlenen 66'ıncı Bağımsızlık Günü etkinliklerine katıldı.

Meclis Başkanı Nebih Berri, Başbakan Saad Hariri ve çok sayıda siyasetçi ile yabancı temsilcilerin de hazır bulunduğu törende Cumhurbaşkanı Süleyman 21 pare top ateşi ile karşılandı. Daha sonra "Meçhul Asker" anıtına çelenk bırakan Süleyman, Savunma Bakanı Elias El-Murr'un ile birlikte askeri geçit törenini izledi. Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman Bağımsızlık Günü töreninde yaptığı konuşmasında, ulusal birlik ile ekonomik ve siyasi ilerlemenin sağlanması için "Kurumların açıklık ve sivil hakların korunması temelinde inşa" edilmesi gerektiğini ifade etti. Yeni kabinenin öndeki temel sorunlardan birinin siyasi tutulucuktan olduğunun altını çizen Süleyman, ulusal birliğini sağlanması için farklı düşüncelerin de bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünün ardından 23 yıl Fransa mandası altında kalan Lübnan, 22 Kasım 1943'te bağımsızlığını ilan etmişti.