Bir yanda kara kış, diğer yanda denize giren insanlar

Ülkenin birçok yerinde kara kış yanıp düşen çığlar ile yollar kapanırken, Antalya'nın Side İlçesi'nde turistler denize girdi.

Bir yanda kara kış, diğer yanda denize giren insanlar
Doğu illeri Erzurum ve Van'da yollar kar yağışıyla kapanırken, dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de bir haftadır yazdan kalma günler yaşanıyor.
Güneşli havayı gören turistler otellerinden çıkarak Side Plajı'nda denize girdi. Denize girmeyen turistler plajda at safari turu yaptı. Side Tropik Hotel turizm şehrinde plajda kış dönemi at safari turlarını başlattı. Güneşli havayı gören yerli ve yabancı turistler doğa yürüyüşü, Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü) sonrası Side Plajı'nda 2 kilometre at safari turu yaptı.

Kış dönemi at safari turlarına başladıklarını belirten Tropik Hotel doğa sporları sorumlusu Emir Ekinci, at safari turlarına ilk yoğun ilginin olduğunu söyledi. Side Plajı'nda at safari turunu 6 atla yaptıklarını belirten Ekinci, güneşli havayı gören at tutkunlarının denizde yüzdükten sonra safari turuna çıktığını ifade etti. Ekinci, "Side'de bir haftadır yazdan kalma günler yaşıyoruz. Erzurum'da yollar karla kaplandı. Karayolları yolları açmak için çalışma yapıyor. Ülkemiz cennet gibi ülke. Beydağ'ının eteği Saklıkent'te kaya yapıyorsun 45 dakika sonra Antalya'da denize giriyorsun. Güneşli havada turistler otellerinde kalmaz. Dışarı çıkar. Hava güneşli olunca Alman ve İskandinav turistler doğa yürüyüşü, Nordic Walking ve at safari yapıyor. At safari turlarına genelde Alman, Hollanda, İngiliz, Norveç, İsveç ve Danimarkalı turistler ilgi gösteriyor. İşimiz güneşli havaya bağlı." diye konuştu.

İki haftalığına mimar eşiyle birlikte Side'ye 20 günlüğüne tatile geldiklerini belirten Alman diş hekimi Gabriela J.Peterss, güneşlendikten sonra bir saat plajda at safari turu yaptığını kaydetti. Almanya Duesseldorf'ta havanın çok soğuk olduğunu belirten Peterss, Side'de havanın çok güzel olduğunu söyledi. Peterss, tatillerinin 5 gün sonra biteceğini yıl başında 15 günlüğüne yeniden Side'ye tatile geleceklerini ifade etti. Peterss, "Hava çok güzel. Almanya'da üşüyorduk. Side'de güneşli hava içimizi ısıtıyor. Almanya'da arkadaşlarımızı telefonla arayıp Türkiye'de çok güzel güneşli hava var diyoruz, inanmıyorlar." diye konuştu.

Hayatında ilk defa ata binmenin heyecanını yaşadığını belirten öğretmen Hülya Kaplanbaba ise pazar tatilinde Side'de çok güzel bir havanın olduğunu söyledi.

Alman emekli veteriner hekim Hans Cardi de doktor eşiyle 2 aylığına Side'ye tatile geldiklerini, hava güneşli olursa Titreyengöl-Side arası her gün 2,5 saat Nordic Walking yaptığını belirtti.