Öğrencilere tıbbi maske dağıtıldı

Sivas'taki okullarda grip nedeniyle devamsızlığın artması Kamu Çalışanları Hak Sendikası Konfederasyonu'nunu (Hak-Sen) harekete geçirdi. Konfederasyon okullarda öğrencilere tıbbi maske dağıttı.

Öğrencilere tıbbi maske dağıtıldı
Hak-Sen Konfederasyonu üyeleri, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda domuz gribine dikkat çekmek amacıyla maske dağıttı. Dağıtım öncesi öğrencilere H1N1 domuz gribi hakkında bilgi verildi.

Sağlık Hak-Sen İl Temsilcisi Tansu Özdemir, gripten korunmak için ellerin sık sık sabunlu suyla yıkanması, havasız ortamlarda bulunulmaması ve özellikle bu dönemde tokalaşılmaması ve öpüşülmemesi tavsiyesinde bulundu.

Özdemir, "Okullarda çocuklarımızın grip salgınına karşı korunması amacıyla sendika olarak öğrenci ve öğretmenlerimize tıbbi maske dağıtma kararı aldık. Her yıl bu aylarda rutin grip salgınlarına karşı böyle bir tedbire başvurmayı toplumsal sorumluluk ve duyarlılık olarak görüyoruz." dedi.

Açıklamaların ardından sendika üyeleri sınıfları gezerek tıbbi maskeleri öğrenci ve öğretmenlere dağıttı. Maske alabilmek için öğrenciler zaman zaman birbirleriyle yarıştı. Dağıtım sonrası öğrenci ve öğretmenler maskeli şekilde derslere devam etti.