Oğlum İmralı'ya kendi iradesi ile gitti

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'ya götürülen 5 mahkumdan biri olan Bayram Kaymaz'ın annesi yaptığı Kürtçe açıklamada oğlunun imralıya kendi isteği ile gittiğini söyledi.

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Kaymaz, karardan memnun olduğunu ifade etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İzmir İl Başkanlığı'nda gazetecilere açıklama yapan Medine Kaymaz, oğlunun kendi iradesiyle Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı Cezaevi'ne gittiğini belirterek, "Bu karardan memnunum. Ancak, cezaevi koşullarının değiştirilmesini, iyileştirilmesini istiyorum. 3-5 kişinin bu şekilde İmralı'ya gidişi çözüm olmaz, İmralı dışında başka yer tahsis edilmelidir" şeklinde konuştu.

Türk ve Kürt halkının birlikte yaşaması gerektiğini belirten ve 5-10 kişinin Öcalan'ın yanına gitmesinin çözüm olmayacağını iddia eden Kaymaz, şartların değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Oğlunun 16 yıldır tutuklu bulunduğunu açıklayan Medine Kaymaz, "Oğlum memnunsa ben de onun gidişinden memnunum. Kırıklar'da da hücredeydi burada da hücrede olacak. Oğlum hemen hemen Türkiye'nin her yerindeki cezaevlerini gezdi. Bütün cezaevleri benim için aynı. Daha güzel koşulların yapılması gerekiyor." diye konuştu.

Demokratik açılıma destek verdiğini, ancak somut bir açılım olmadığını belirten Medine Kaymaz, "Barış istiyoruz. Biz, herkes için, Kürtler, Türkler, Araplar, ezilen halklar için barış kardeşlik istiyoruz" dedi.

Oğlunun yanına en son bir yıl önce gittiğini anlatan anne Kaymaz, "Allah bizi Kürt yarattı, Kürt olarak dünyaya geldik. Türk, Kürt kardeşliğini istiyoruz. Dilimiz, anamız, babamız Kürt. Benim oğlum benimle Türkçe bilmediğim için telefon görüşmesi bile yapamıyordu. Kırıklar'da Bolu'da tek başına hücrede kalıyordu. Yanlış iğneden dolayı bacakları tutmaz oldu, 4 ay yerlerde kaldı. Adalet Bakanlığı'na dilekçe verdim. Bana onunla ilgili ceza geldi. Bize hiçbir hak tanınmıyor" ifadesini kullandı.

Barış anneleri arasında yer alan Medine Kaymaz, en kısa sürede oğlunu ziyarete gitmeyi istediğini sözlerine ekledi.

Bayram Kaymaz, 1995 yılında terör örgütü PKK adına 3 kişiyi öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.