Karakola düşen vekilin başına gelmedik kalmadı

Polise kendisini sade vatandaş olarak tanıtan Milletvekili Mehmet Zekai Özcan'ın başına gelmedik kalmadı.

16 Eylül’de Ankara Elmadağ’da seçim çalışmalarına katıldıktan sonra akşam saatlerinde evine giderken, arabasıyla Elmadağ Caddesi’nden geçen AK Parti Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan,daha önce çift yön olan yolun tek yöne çevrildiğini görürünce hemen durdu. Özcan’ın otomobiline sivil bir polis memuru yaklaştı.

KÜLHANBEYİ KILIĞINDA

Özcan yaşananları şöyle anlattı: “Külhanbeyi kılığındaki sivil polis, ‘Dayı nereye gidiyorsun’ dedi. ‘Siz kimsiniz’ diye sordum. Polis olduğunu söyleyince, ‘Ben de vatandaşım, böyle davranmanız doğru mu’ dedim. Yanındaki diğer polislere ‘Mercedes’in içinde konuşuyor, bunlara dayı değil de beyefendi mi diyeceğiz’ deyince sinirlendim. Amiri olan başkomiser de oradaydı. Elleri cebinde, ‘Git arabanı doğru park et de gel’ dedi. Arabayı park edip geldim. Yerini beğenmedi, ‘Git karşıya park et’ diye konuştu. Görevinin problem çözmek olduğunu ancak aksine sorun ürettiğini söylediğim sırada emniyet müdürü geldi, olayı ona da anlattım. ‘Sen içeri gir beni bekle’ dedi. Dakikalarca bekledim, gelmeyince dışarı çıktım. ‘Devletin malıdır, otur içerden niye çıkıyorsun’ diye azarladı. Trafik ekibi gelince emniyet müdürü, ‘Cezasını verin’ talimatı verdi.” Hiçbir trafik kuralını çiğnemediğini ifade eden Özcan, polis memurlarına milletvekili olduğunu söylemek zorunda kaldığını belirtti. Özcan, bunun üzerine emniyet müdürünün kendisine milletvekili kimliğini sorduğunu, kimliği gösterdikten sonra da olay yerinden ayrıldığını anlattı.

TAYİNİ ÇIKTI

Konuyla ilgili İçişleri Müsteşarı’nı aradığını belirten Mehmet Zekai Özcan, “Vatandaşa daha iyi davranılması için memurların eğitimine önem verilmesini istedim” dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldığını aktaran Özcan, kendisine ‘dayı’ diyen polisin Akyurt ilçesine tayin edildiğini öğrendi. Özcan, müsteşara tayinin bir anlamı olmadığını, polisin eğitilmedikten sonra aynı davranışı sürdüreceğini kaydetti. Özcan, “Milletvekili olduğumu söylemeden, sade bir vatandaş olarak nasıl bir muameleye uğrayacağımı görmek istedim, başıma gelmeyen kalmadı” dedi.