İki Türk, Yunan meclisine girdi

Yunanistan'daki seçimleri PASOK'un kazanması üzerine Başbakan Karamanlis hem partisinden hem de başbakanlıktan istifa etti

İki Türk, Yunan meclisine girdi
Yunanistan'da yapılan seçimlere 14 adayla katılan Batı Trakya Türkleri, geçen dönem olduğu gibi 300 üyeli parlamentoda 2 milletvekiliyle temsil edilme başarısı gösterdi.

Batı Trakya Türkleri, PASOK'un hem Gümülcine hem de İskeçe'de birinci parti çıkmasında önemli katkı yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın kesin olmayan sonuçlarına göre PASOK, Gümülcine'de oyların yüzde 53'ünü İskeçe'de ise yüzde 58'ini aldı.

RODOP’UN BİRİNCİSİ

Gümülcine milletvekili olan Ahmet Hacıosman ile İskeçe milletvekili Çetin Mandacı'nın bu defa iktidar partisi milletvekili sıfatıyla seçilmeleri kesinleşti. Hacısoman Gümülcine'de bulunan toplam 219 sandıktan oy sayımı tamamlanan 205'inde 14 bin 50 oy alarak geçen dönem olduğu gibi rekor oyla Rodop'ta birinci geldi.

KARAMANLiS’TEN DEMOKRATİK TAVIR

Yunanistan'da bugün yapılan seçimlerden ağır bir yenilgi alarak çıkan Başbakan ve Yeni Demokrasi lideri Kostas Karamanlis, parti genel başkanlığından istifa edeceğini açıkladı. Karamanlis Zappion Saray'ında parti genel başkanlığını da bırakacığını açıkladı.