Kiracısına neden 500 bin Dolar teklif etti?

Bu ismi kullanmamam için Yahudi dükkan sahibi 500 bin dolar teklif etti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Davos'ta yaşadığı 'One Minute' olayının etkileri ABD'de de etkisini gösterdi. Her gittiği yerde özellikle Müslümanlardan 'Davos'taki tavrı nedeniyle büyük destek gören Erdoğan, MYK toplantısında anlattığı bir örnek AK Partilileri duygulandırdı.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunduğunu anımsatan Erdoğan, şehirde dolaşırken "One Minute' isimli bir kafe gördüğünü aktardı. Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında “One-minute kafeyi New-York’ta dolaşırken gösterdiler" diyerek hayretini ifade etti.

One Minute isimli kafenin açılış öyküsü ise hayli ilginç bulundu. Kafe, Başbakan Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e çıkışından esinlenen bir Türk tarafından açıldı. Elektronik işi yapan Malatyalı Üzeyir Tari, yeni bir iş yeri açmaya karar verdi ve zengin bir Yahudi'ye ait iş merkezinden dükkan kiraladı.

BÜYÜK TEKLİFİ REDDETTİ

Yahudi işadamıyla 10 yıllık sözleşme imzalayan Üzeyir Tari, kafenin ismini de "One Minute' koydu. Kafenin ismine ilk gün sesini çıkarmayan işyerinin sahibi ertesi gün gelerek ismin değişmesini istedi. Hatta tescil edilen ismi satın alıp kullanmasını önlemek için 500 bin dolar bile teklif etti. Ancak Malatyalı Tari, One Minute ismini kullanmakta ısrar etti.

BANGLADEŞLİ MÜSLÜMAN’DAN ÖZÜR


Kafeye en çok Araplar rağbet ediyor. Tari, Başbakan Erdoğan'ın One Minute çıkışı öncesi yaşadığı ilginç olayı şöyle anlattı:

“Bangladeşli bir Müslüman olaylı geçen Türk Telekom ile İsrail'in Bnei Hasharon takımı arasındaki basket maçı nedeniyle bize tepki gösterdi. Gazze saldırılarının yaşandığı bir dönemde İsrail'le maç yapmanın doğru olmadığını savunan adamı bir türlü ikna edemedik. Başbakan'ın Davos çıkışından sonra bizden özür diledi."

DAVOS FATiHi

29 Ocak’ta Davos’ta gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e gösterdiği ‘One Minute’ tepkisi tüm dünyanın dikkatini çekti. İsrail’in Filistin’de neden olduğu insanlık dramı hakkında konuşurken sözleri kesilen Erdoğan, bu sert çıkışının ardından tüm Müslüman ülkelerde ‘Davos Fatihi’ olarak anıldı. İsrail ve Yahudi lobileri ise Erdoğan’a tepki gösterdi.