6 çocuk annesi 12 kişiyi dolandırdı

6 çocuk annesi kadın, fakir ailelerin okuyan çocuklarına belediyeden yardım alma ve rahatsızlığı bulunanlara sahte rapor hazırlatıp maaş bağlatma vaadiyle kandırıp dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İzmir'de altı çocuk annesi olduğu öğrenilen Hülya A.'nın (38) dolandırıcılıktan sabıkası bulunduğu, aynı yöntemle aralarında bir akrabasının da bulunduğu 12 kişiyi dolandırdığı iddia edildi.

Konak ilçesindeki vatandaşların Hülya A. tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurmaları üzerine harekete geçen polis, zanlının, akrabası Z.A. ile birlikte 11 komşusunu, farklı vaatlerde bulunup dolandırdığını belirledi. Çalışma başlatan ekipler, Hülya A.'nın Menderes ilçesinde olduğunu belirleyerek operasyonla yakalayıp gözaltına aldı. 

Hülya A'nın geçim sıkıntısı çeken ailelerin okuyan çocukları için belediyeden yardım parası çıkartacağı, şeker hastalığı bulunan işsiz bir kişiyi ise sağlık raporu hazırlaratarak maaş bağlatacağı vaadinde bulunarak 100 ile 300 Lira arasında dolandırdığı iddia edildi. Bu yöntemi kullanarak aralarında akrabasının da bulunduğu 12 kişiyi toplam 2 bin 300 Lira dolandırdığı ileri sürülen Hülya A., emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.