Düğün yemeğinden toplu zehirlenme

Muş'ta düğün yemeğinden zehirlenen vatandaşların çoğu kaldırıldıkları hastanelerdeki tedavilerin ardından taburcu edilirken, 9 kişinin halen Muş Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'nde kontrol altında tutulduğu bildirildi.

Yücetepe köyünde Basri Seyhan ve Leyla Çelikel çiftinin düğününe katılan ve ikram edilen tavuk dönerden yedikten sonra akşam saatlerinde baş dönmesi, kusma ve halsizlik şikayetlerinin görülen 169 kişi, ambulans ve köyde bulunan diğer araçlarla Muş Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Hasköy İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Zehirlenenlerden 160'ı taburcu edilirken, 9'unun da Muş Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'nde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat; "Yücetepe köyünde gerçekleştirilen düğünde davetlilere ikram edilen yemekten sonra vatandaşlarda baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri baş gösterince hemen 112 Acil Servisi'ne bilgi verildi. Köye sevk edilen ambulanslar ve köy minibüsleri ile vatandaşlar ildeki hastanelere getirildi. Hastanelerimizde görev yapan bütün doktorlar ve sağlık memurları hemen hastanelere intikal ettirilerek vatandaşlara gerekli müdahaleleri yaptılar. Devlet Hastanesi'nde 94, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 65 ve Hasköy Devlet Hastanesi'nde de 10 vatandaşımız tedavi altına alındı. Zehirlenen vatandaşlardan 160'ı taburcu edilirken, 9'unun da Dahiliye Servisi'nde tedavileri sürüyor" dedi.
Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muhammet Arap ise, açıkta satılan gıdaların alınmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak; "Tavuk eti çok hassas bir gıdadır. Bu konuda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalıdırlar. Tavuk eti başta olmak üzere açıkta satılan gıdaları almamaya özen göstermeliyiz. Gıda alırken üretim ve son kullanma tarihlerine de dikkat etmeliyiz. Dün meydana gelen zehirlenmede daha üzücü sonuçlar da doğabilirdi" dedi.
Düğünde ikram edilen yemekten numunelerin alınıp Van İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Laboratuar'ına gönderildiğini kaydeden Tarım İl Müdürü Murat Yıldız; "Akşam meydana gelen zehirlenme olayının ardından ekiplerimiz hemen hastanelere ve köye gittiler. Buralarda gerekli numuneler alındı. Numuneleri Van İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Laboratuar'ına gönderdik. İlk bulgular gıda zehirlenmesi yönünde. Kesin karar sonuçların açıklanmasından sonra belli olacak" dedi.

"GELİNİN ANNESİ VE BABAANNESİ DE ZEHİRLENDİ"
Merkeze bağlı Bahçe köyünde ikamet eden gelin Leyla Çelikel'in annesi Vahide Çelikel ile babaannesi Kibar Çelikel de Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altında tutuluyor. Düğünden yemek gönderildiğini söyleyen Vahide Çelikel; "Gönderilen yemekten ben, kayınvalidem ve 7 çocuğum yedik. Kocam ise yemek yemedi. Akşama doğru bizde baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik baş gösterince kocam bizi hastaneye getirdi. Çocuklarım taburcu edildi, ben ve kayınvalidemin de bugün taburcu edileceğimiz söylendi. Kızımın bu mutlu gününde böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzdü" diye konuştu.
Olayla ilgili başlatılan incelemenin sürdüğü bildirildi.