Açılıma destek vermeyen ilçe teşkilatı feshedildi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Manavgat İlçe Başkanlığı, demokratik açılıma yeni yönetimin yeteri kadar destek vermediği gerekçesi ile ilçe teşkilatının fesih edilmesine karar verdi.

Açılıma destek vermeyen ilçe teşkilatı feshedildi
Yeni parti yönetimini özgürlüklere karşı davranışlarda bulunmakla suçlayan ÖDP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Tarakçı, AK Parti iktidarının başlattığı demokratik açılımı sonuna kadar desteklediklerini belirtti. Ayrıca Tarakçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özgürlükler konusunda daha cesur ve kararlı olmasını beklediklerini ifade etti.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın çağrısıyla toplumsal adalet ve demokratikleşme için demokrat, eşitlikçi ve özgürlükçü bir siyasal hareketin oluşması için bir araya gelerek fikir jimnastiği yaptıklarını belirten Tarakçı, görüşmeler sonrası kurulacak bir sol partinin Türkiye'yi kucaklayacağına yürekten inandıklarını söyledi. Tarakçı, "Demokratik açılımla ilgili parti yönetiminden yeterli desteği göremediğimiz için ilçe yönetimi olarak partiyi Manavgat'ta feshetmeyi uygun bulduk. Başbakan Erdoğan'dan demokratik açılımla ilgili daha fazla özgürlük istiyoruz. Demokratik açılımı sonuna kadar destekliyoruz." diye konuştu.

Tarakçı, yeni parti kurma çalışmalarıyla ilgili Ufuk Uras, Tatyos Bebek, Berat Sancar Yücel, Hatice Köse, Mithat Sancar, Umur Coşkun, Zübeyde Kılıç, Fuat Keyman, Atilla Aytemur, Büşra Ersanlı, Zafer Nuhoğlu, Arif Ali Cangı, Ali Kenanoğlu, Mehmet Demir, Ahmet Asena, Erol Katırcıoğlu, Ahmet İnsel, Kıvanç Eliaçık, Fehim Caculi, Aydın Engin, Cemal Polat, Sinan Tutal, Sezai Temelli, Tanay Sıtkı Uyar, Çağatay Anadol ve Nezih Kazankaya gibi entellektüellerle bir araya geldiklerini dile getirdi.

Bu tutum yeni parti beklentilerini akıllara getirdi.