Macron'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması!

Fransa'nın "Atanamayan Napolyon'u en sonunda güç dengelerine boyun büküp masaya gelmek zorunda kaldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'ye saygı duyduklarını ve ülkemizle diyaloğa hazır olduklarını ifade etti.

Macron'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması!
Macron'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından BM'de konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, diyaloğa hazır olduğu ifadesini yeniledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 75'inci Genel Kurulu'na yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle video mesajla katıldı.

Macron'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması!

"HAKARETLER ETKİLİ DEĞİL"


Doğu Akdeniz'de yeniden çatışma alanını engellemek ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesi için etkili diyaloğun oluşturulması gerektiğini dile getiren Emmanuel Macron, Korsika'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde bu çağrının yapıldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız. Türkiye'den Avrupa'nın egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı göstermesini, Libya ve Suriye'deki eylemlerini açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Hakaretler etkili değil. Tüm bu sözler ve eylemlerin, devletlerin arasındaki sorumluluğa dayalı ilişkilerde yeri yok. Biz, Avrupalılar, diyaloğa hazırız."

Macron, müttefikler ile uluslararası hukuka saygı göstererek ve iş birliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini savunarak, bu prensiplerin müzakereye açık olmadığını iddia etti.