Kapalı Maraş yıl sonunda açılıyor

KKTC yönetimi, Türkiye'den alınan destekle birlikte yıl sonuna kadar Kapalı Maraş'ı açmayı amaçlıyor. Kapalı Maraş'ın turizme kazandırılması büyük bir gelir sağlayacak.

Kapalı Maraş yıl sonunda açılıyor
Kapalı Maraş yıl sonunda açılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeler gerçekleştiren KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıldır saklı kalan Kapalı Maraş için yapılacak düzenlemeleri anlattı.

Koronavirüs nedeniyle açılış çalışmaları sekteye uğrasa da hızlandırmalar yapılacak ve şehrin altyapı sistemi tamamen yenilecek. İmarı için de özel bir çalışma yapılacak.

YIL SONU AÇILIŞ HEDEFLENİYOR

Açılış hedeflerinin yıl sonu olduğunu belirten Tatar, bölgenin turizme kazandırılmasının önemli olduğunu ve büyük bir gelir sağlayacağını ifade etti.

Kapalı Maraş yıl sonunda açılıyor

YUNAN-RUM RAHATSIZ

Yunanistan ve Rum yönetimi ise bu açıklamalardan rahatsız oldu. Bu rahatsızlıklara rağmen Türkiye, KKTC yönetimine desteğini esirgemeyecek.

RUM VE İNGİLİZLERİN MAL VARLIĞI

Yapılan haberlere göre; bölgedeki envanter çalışmasında gayrimenkullerin büyük bölümünün KKTC’deki vakıflara ait olduğu belirlense de Rum ve İngilizlere ait turistik otel ve konutlar ile arsalar da yer alıyor. Bölgenin açılma sürecinde mülk sahiplerinin KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonuna başvurmaları istenecek.