Kaşıkçı davasında şoke eden ifadeler! 'Tandırı yaktırıp, Yallah dediler'

Ölümünün üzerinden iki yıl geçmesine rağmen cesedine hala ulaşılamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın geçtiğimiz gün görülen davasında tanık olarak ifade veren konsolosluk çalışanı Zeki Demir, verdiği ifadeyle herkesi hayrete düşürdü. Demir, “Tandırı yakmamı istediler. Bir panik havası vardı. Bir an önce gitmemi istiyor gibiydiler. Tandırı yaktım. ‘Yallah’ dediler bana çıktım” dedi.

Kaşıkçı davasında şoke eden ifadeler! 'Tandırı yaktırıp, Yallah dediler'
Kaşıkçı davasında şoke eden ifadeler! 'Tandırı yaktırıp, Yallah dediler'
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin davaya tanık olan Zeki Demir ifadesiyle gündeme oturdu.  2 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen olayda ikisi azmettirici, 20 sanık yargılanıyor. Ne şekilde öldürüldüğü uzun süre tartışılan Kaşıkçı'nın, başkonsoloslukta boğularak öldüğü ve cesedinin parçalara ayrılıp başkonsolosluk konutunda yakılarak imha edildiği öne sürülmüştü. 

Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen davada olay tarihinde başkonsoloslukta çalışan tanık Zeki Demir'in ifadesi şöyle:

'KEBAP OLURSUNUZ'

'Tadilat için bir ekip geleceğini arkadaşlardan duydum. Olaydan bir gün önce de aynı şeyi söylemek için eve telefon ettiler. Emrullah Öz aradı. Gelen mühendislere yardımcı olmam için konuta çağırdı. 5-6 kişi kapıdan girmemi engelledi. Tandırı yakmamı istediler. Bir panik havası vardı. Bir an önce gitmemi istiyor gibiydiler. Tandırı yaktım. 'Tandıra düşerseniz, kebap olursunuz' şeklinde espri yaptım. 'Yallah' dediler bana, çıktım. Çıkarken bir araç geldi. Kapıyı açamayınca elle açmak istedim, izin vermediler. Mermerin rengi de değişmişti. Kezzaptan dolayı değişmişti.'