Fatmanur Altun dikkat çeken çağrı!

HDP'de arka arkaya patlayan kadına şiddet skandallarının ardından TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun'dan 3 maymunu oynayan sol seküler kesimlere 'Biraz sesiniz çıksın' dedi.

Fatmanur Altun dikkat çeken çağrı!
Fatmanur Altun dikkat çeken çağrı!
HDP'de arka arkaya patlayan kadına şiddet skandallarının ardından TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun'dan sert bir açıklama geldi. 

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın, 17 yıllık öğretmen eşi Ebru Işık'a şiddet uygulamasının ardından HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in de bir kadına nitelikli cinsel saldırıda bulunduğunun ortaya çıkması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Muhalefet içinde yer alan bazı kesimlerin bu skandallar karşısında 3 maymunu oynadığını söyleyen Altun, ''Sesiniz çıksın! Sizi susturan, bastıran ve iktidara gelebilmek için kullanan bu çeteye 'Sizin de iktidar hırsınızın da Allah belasını versin!' deyin. Su gider, kum kalır. HDP'li milletvekillerine dönük tecavüz ve dayak iddialarına sol-seküler camiadan hala ses çıkmıyor. Konuşanları susturmak için seviyesiz yollara, adi linçlere başvuruluyor. Toplumsal hayatın bir kesimi rehin alınmış, siyasetleri felç edilmiş durumda' ifadelerini kullandı.

Fatmanur Altun 'Konuşmaya çalışanı tehdit, baskı ve şantajla susturmaya çalışıyorlar. Ne saldırganlar adına utanç duyuyorlar, ne boyunları bükülüyor, ne de saldırganlıkları bitiyor. Sesiniz çıksın! Sizi susturan, bastıran ve iktidara gelebilmek için kullanan bu çeteye 'Sizin de iktidar hırsınızın da Allah belasını versin!' deyin' ifadelerini kullandı.

'Biz susmuyoruz'

Altun Twitter hesabından, 'Olay münferit bir suç olmaktan çıkıp, organize suça, gözlerden saklanmaya çalışılan bir tecavüz şebekesinin ifşasına doğru evriliyor. Ejderhanın kuyruğuna basmışız. Dört koldan linç operatörleri boşuna harekete geçmemiş. Kadıncağızı susturabilirsiniz ama biz susmuyoruz!' açıklamasında bulundu.