Deprem bölgesinden ilk görüntüler!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremler verilerine göre, bugün saat 17.24'te Bingöl Karlıova'da 5.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, Bingöl'deki depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladı. Bingöl Karlıova'da meydana gelen deprem, çevre iller olan Erzurum, Erzincan, Muş ve Diyarbakır'dan da hissedildi ve büyük panik yarattı. İşte deprem bölgesinden ilk görüntüler...

Deprem bölgesinden ilk görüntüler!
Deprem bölgesinden ilk görüntüler!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi, saat 17.24'te 5.7 şiddetindeki deprem ile sallandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler verilerine göre, Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıklarken derinliğini 5.0 km olarak duyurdu. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen bu deprem, çevre iller olan Erzincan, Erzurum, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi. Öyle ki, bölge halkı büyük bir korku yaşayarak sokaklara döküldü.

Depremin ardından ilk açıklamalar ise devlet yetkilileri tarafından geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e gidecek. Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, şu ana kadar ölüm haberi almadıklarını ifade ederek, göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusunun 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Valilik'ten yapılan açıklamada ayrıca, göçük altından kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarında ciddi bir durum olmadığı ve hastaneye sevk edildikleri bildirildi.

Deprem bölgesinden ilk görüntüler!

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ


Depremin ardından gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Bingöl Karlıova'da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedirler. Süreci yakından takip ediyoruz'' dedi.

Deprem bölgesinden ilk görüntüler!

DEVLETİN ZİRVESİ BÖLGEYE GİDİYOR


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e gidecek.

VALİ EKİNCİ: ŞÜKÜRLER OLSUN ŞU ANA KADAR ÖLÜM HABERİ ALMADIK

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, şu ana kadar ölüm haberi almadıklarını ifade ederek, göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusunun 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Vali Ekinci ayrıca, şu ana kadar 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

Vali Ekinci, "Ülkemize ve Bingöl'ümüze geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. İlimize bağlı Karlıova ilçesi ile Yedisu ilçelerinin arasında bulunan Kaynarpınar köyü merkezli bir depremdi. Deprem çok şiddetli hissedildi. Şükürler olsun hasarı o derece büyük değil. Kaynarpınar köyünde bulunan karakolunun 2 gözetleme kulesi çöktü. Ne yazık ki 3 güvenlik korucumuz çöken kulenin altında kaldılar. 2 kardeşimizi kurtardık, diğer kardeşimizin kurtarılması için çalışma devam ediyor. Bunun dışında 2 vatandaşımız da göçük altında. Onların kurtarılma çalışmaları sürüyor. Şükürler olsun şu ana kadar ölüm haberi almadık. Şu ana kadar 10 yaralımız var. Sağlık Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Şu an itibarıyla panik yapılacak bir durum söz konusu değil. Bölgeye çadırları sevk ettik. Tüm tedbirler alındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bölgeye gelecek" dedi.

Vali Ekinci, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır." ifadesini kullandı.

Tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." diye konuştu.

Valilikten yapılan açıklamada da Kaynarpınar köyünde karakola ait 2 gözetleme kulesinin çöktüğü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığı, tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Deprem bölgesinden ilk görüntüler!