İstanbul'da 'Pes' dedirten manzara!

İstanbul'da koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyordu. Yasaksız ikinci hafta sonunda Caddebostan Sahili'ndeki kalabalık dikkat çekti. Sahildeki vatandaşların kimi yürüyüş yaptı, kimi yeşillik alanda masa kurup kahvaltısını etti. Bazı vatandaşların sahilde yoga yaptığı ve bisiklete bindiği de görüldü. Yine İstanbul Taksim'de bu hafta sonu eski günleri aratmayan bir kalabalık ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntüler var.

İstanbul'da 'Pes' dedirten manzara!
İstanbul'da 'Pes' dedirten manzara!
İstanbul'un Andolu ve Avrupa yakasından bugün gelen fotoğraflar adeta ürküttü! İstanbul'da koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyordu. Yasaksız ikinci hafta sonunda Caddebostan Sahili'ndeki kalabalık dikkat çekti. Sahildeki vatandaşların kimi yürüyüş yaptı, kimi yeşillik alanda masa kurup kahvaltısını etti. Bazı vatandaşların sahilde yoga yaptığı ve bisiklete bindiği de görüldü.

İstanbul'da 'Pes' dedirten manzara!

"BİLİNÇ DÜZEYİ YÜKSELDİ, SPOR YAPANLAR ÇOĞALDI"

Sahilde bisiklete binen Seda Oturan, "Gözlemlediğim kadarıyla bilinç düzeyi biraz yükseldi.

Ben normalde 6'da kalkıp sahile geldiğimde çok fazla kalabalık olmazdı ama şimdi görüyorum ki grup halinde gelenler ve yürüyüş yapanların sayısı çoğaldı. Benim çok hoşuma gidiyor insanları sabah spor yaparken görmek" dedi.

Yeni tip corona virüsle mücadelede çalışmaların sonuç vermesi sonrası, adım adım normalleşme sürecine geçileceği duyurulmuştu.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşların çeşitli önlemleri alarak sokağa çıkabileceği açıklanmıştı.

Bu önlemlerin başında da virüsten korunma adına faydası kanıtlanmış, uzmanlarca da önerilen maske takma gerekliliği geliyor.

Ancak tüm bunlara rağmen bugün Taksim ve İstiklal Caddesi'nde sokağa çıkan vatandaşların birçoğunun gerekli önlemleri almadığı ve maskesiz dolaştığı görüldü.

Yapılan tüm uyarılara rağmen maske takmadan sokağa çıkanların yanı sıra birçok kişinin de yanlarındaki maskeyi amacına uygun olarak kullanmadığı görüldü.

Kimi vatandaşlar maskeyi boynuna astı ya da elinde taşıdı, kimisi başına geçirdi, bir kişi ise maskeden papyon yapıp koluna taktı.

Uzmanlarca yapılan bütün uyarılara rağmen hiçbir önlem almadan sokağa çıkan vatandaşlar hem kendi hem de diğer insanların sağlıklarını tehlikeye attı.

Öte yandan, tüm bu olumsuz görüntülere rağmen maske takan kişilerin olduğu da görüldü.

İstanbul'da 'Pes' dedirten manzara!

İki kız çocuğu ile birlikte İstiklal Caddesi'nde gezintiye çıkan bir anne babanın ailecek, küçükten büyüğe maske takıyor olmaları kurallara uyarak hem kendi hem de diğer insanların sağlıklarını önemsediklerini gösterdi.

Öte yandan corona virüs bulaşmasına karşı maske takılsın mı takılmasın mı? Dünya Sağlık Örgütü "Takılmalı" dedi ve gerekçelerini açıkladı

DSÖ'de görevli Profesör David Heymann, Hong Kong'ta yapılan araştırmalar ve yeni kanıtlar doğrultusunda yüz maskesinin virüsün yayılımının azalmasında kilit önemi olabileceğini söyledi.

Profesör Heymann, "Birçok Kovid-19 vakasında hastalığın semptomların ortaya çıkmasından önce bulaştığını fark ettik. Maskeleri semptomlardan önce takmak salgının yayılma hızını yavaşlatabilir" dedi.