Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Trakya, batı ve doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan, İstanbul için de son dakika uyarısı yapılarak sabah ve öğle saatlerine dikkat çekildi. İşte, Meteoroloji'nin bugün için hava durumu tahminleri...

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt geneline ilişkin son dakika hava durumu uyarısı yapıldı. MGM, resmi internet sitesi üzerinden günlük beklenen sıcaklık değerlerini açıklarken 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusuna da açıklık getirdi.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK? 25 MAYIS
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nu kuzey ve doğusu ile, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Şanlıurfa çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.