'Her yıl 4 milyon kedi yiyorlar'

Koronavirüs salgını ile gözler Çin halkı ve günlük yaşantısına çevrildi. Salgını başlatan ülkenin özellikle yemek alışkanlıkları tüm dünya tarafından yadırganıyor. İşte Çin hakkında tuhaf gerçekler....

'Her yıl 4 milyon kedi yiyorlar'
Bugün Çin dendiğinde aklımıza ilk gelen Koronavirüs... Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisine alan salgın insanlığa tehdit olmayı sürdürüyor. Bazı kesimler Çin'in başta gıda tüketimi olmak üzere hayat tarzına yönelik eleştirilerini sürdürürken bazı kesimler de bu ülkedeki ekonomik ve sosyal yapının radikal uygulamalara maruz kalmasının yeni yeni tehditlere de kapı aralayacağı kanaatinde..

Gerçek olan şu ki; dün olduğu gibi bugün de bu ülkedeki enterasan uygulamalar tüm dünyanın dikkatini çekiyor...İşte Çin'e has uygulamalar:

Pekin'de hava öylesine kirli ki, bir gün boyunca bu şehirde nefes almakla günde 21 sigara içmek arasında pek de bir fark yok. Çoğu zaman şehir sis bulutunun altındayken, insanlar maskelerle dolaşmak durumunda.

Çin'deki tek çocuk sahibi olma zorunluluğu nedeniyle yılda 1 milyon kız fetüsü aldırılıyor ve binlercesi sokağa terk ediliyor.
Çin'in Chongqing bölgesinde telefon bağımlılarının güvenli şekilde yürümeleri için özel bir yol tahsis edildi
Çin'de yaşayan halkın yaklaşık 100 milyonu günde 1 dolarla geçimini sağlamaya çalışıyor.

Tren görevlilerin başlarını dik tutmaları için Çin'de görevlilerin boynuna iğne konur. Bu şekilde kimse başlarını öne eğip sağa sola hareket ettiremez.

HER YIL 45 MİLYAR YEMEK ÇUBUĞU

Çinliler her sene yaklaşık 4 milyon kedi yemekte.

Çin'de, insan kaçakçılığı ve ciddi yolsuzluk davaları idam cezası ile sonuçlanabilir. Çin'de bir yılda gerçekleştirilen idam sayısı dünya geneline kıyasla dört kat daha fazla
Çinlilerin köpek yediği biliniyor. Son yıllarda Çinliler köpekleri yemekten çok diğer dünyadaki insanlar gibi evcil hayvan olarak bakma eğilimine girmiş durumda.

Çinliler her yıl 45 milyar yemek çubuğunu kullanarak yemeklerini yemektedir.

Ketçabın orjinalinde domates bulunmaz; zira Çinlilerin bulduğu Ketchup ilk kez bir balık sosu olarak ortaya çıkmıştır.

inliler, çocukların idrarıyla yumurta pişirip yiyor. Çin'de özellikle bahar aylarının başında insanların enerjisinin yükseldiğine inanılıyor. Yaşları 10′u geçmemiş erkek çocuklarının idrarları toplanıyor. Bu küçük çocuklar için okudukları okulun ortasında işemeleri için bir kova bulunduruluyor. Çin'in Zhejiang'de yapılan acayip uygulamada kova idrarla dolunca, bu idrarda yumurta haşlanıyor.Eski dönemlerden beri yapılan bu olay, sağlıklı yaşam için yapılıyor.

PLAYSTATION KULLANIMI YASAK

Google, dünyadaki en büyük plak şirketlerinden biriyle olan anlaşması nedeniyle, Çin'de bedava ve yasal müzik indirme imkanı tanıyor.
Yaklaşık 30 milyon Çinli Çin'de mağaralarda yaşar.
Çin'de her 30 saniyede bir bebek engelli doğuyor.
Çin'de hıristiyanların sayısında artış vardır ve bugün için 54 milyon hıristiyan Çin'de yaşamını sürdürüyor.
Japonya İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin'i zehirli pirelerle bombalamıştır.
Çin'de PlayStation kullanımı yasaktır.

Çin'de McDonald's ilk mağazasını açtığında uygulama dünyaya kıyasla oldukça farklıydı. Çinliler araçları başında yiyeceklerini alırken, araçlarını park edip içeri girerek yemeklerini tüketiyordu.

ABD'nin San Francisco şehrindeki hava kirliliğinin üçte biri Çin kaynaklıdır ve Çin sınırlarından şehre girer.
Çin'in en büyük oyuncak üreticisi ve ihracatçısı aynı zamanda dünyanın oyuncak üretiminin yüzde 70'ini karşılıyor.

Dünya üzerinde yaşayan her 5 insandan 1'i Çinli

Dünya tarihinde görülmüş en uzun trafik Çin'in Şangay şehrinde görüldü. 12 gün boyunca süren trafiğin uzunluğu 99 kilometreyi bulmuştu.
Çin'de bir dönem gıdıklama bir işkence metoduydu; hem işkenceyi yapan iz bırakmıyordu hem de kişi kendine çabucak geliyordu.