İngiliz bakandan Osmanlı çıkışı

İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında gönderilen tıbbi yardım için Türkiye'ye teşekkür etti.

İngiliz bakandan Osmanlı çıkışı
İngiliz bakandan Osmanlı çıkışı
İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, Twitter hesabından gönderilen yardımların fotoğrafını paylaşarak, 'Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya 250 bin kişisel koruyucu ekipman için teşekkürlerimi ifade etmek isterim' diye yazdı.

Yardımların 14 ton olduğunu vurgulayan Morton, 'Bu cömert hediye, İngiltere ile Türkiye arasındaki dostluğun gücünü gösteriyor' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin İngiltere'ye yardım göndermesi yazılı ve görsel basında da haber olurken, İngilizler sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye teşekkür etti.

Sean McGrinder adlı bir Twitter kullanıcısı 1845 yılında İrlanda'da yaşanan Büyük Kıtlık felaketi zamanında Osmanlı Devleti'nin İrlandalılara yardım ettiğini hatırlatarak, 'Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı. Bravo Türkiye' diye yazdı.