Erciyes Dergisi'nin Yıl Dönümü

Kayseri'de 29 Ağustos 1910'da yayınlanan Erciyes Dergisi'nin yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisleri'nde Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Erciyes Dergisi tarafından hazırlanan programda konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Erciyes Dergisi'nin uzun yıllardır kültür ve sanat anlamında Kayseri'ye hizmet verdiğini belirtti.

Valilik olarak bu tür dergilerin yaşatılması için destek vereceklerini ifade eden Vali Günaydın, şunları kaydetti:

"Birlikte hareket ettiğimiz zaman, birbirimize destek verdiğimiz zaman kazanan Kayserimiz olacaktır. Erciyes Dergisi bir fikir ve sanat dergisi olarak uzun yıllardır varlığını devam ettiriyor. Özellikle kültür alanında, fikir alanında yayıncılık yapmak çok zordur. Tabii bu zorluğun üstesinden gelinmesi için destek olanların var olması lazım. Kayseri'de bu konuda destek veren katkı veren şirket ve şahısların olduğunu da memnuniyetle gördük. İnşallah nice yıllara diyoruz Erciyes Dergisi için. Nice sayılara diyoruz. Ülkemizin fikir ve sanat hayatı için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çok önemli hizmetler yapacaklarını canı gönülden diliyorum ve arzuluyorum."

Erciyes Dergisi Genel Yayın Danışmanı Prof. Dr. Bayram Durbilmez ise Erciyes Dergisi'nin Türkiye’nin en köklü ve uzun ömürlü birkaç dergisinden biri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Durbilmez, ulusal hakemli derginin hakem heyetinde Hacettepe, Ege, Gazi, Uludağ, Akdeniz, Fırat, Başkent, İstanbul Medeniyet, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Niğde Ömer Halisdemir, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ve Erciyes Üniversitelerinden öğretim üyelerinin bulunduğunu bildirdi.

Erciyes Dergisi sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Alim Gerçel de programa katılanlara ve destek verenlere teşekkür etti.

Programın sonunda Erciyes dergisine katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Ayrıca Kayseri Kültür ve Turizm Derneği tarafından verilen "Kayseri Kültürüne Hizmet Ödülleri" de sahiplerini buldu.

Etkinliğe, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA