Edirne'den Kısa Kısa

Enez ilçesinde hijyen denetimi yapıldı.



Enez Belediyesi zabıta ekipleri ile Enez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, restoranlarda ve seyyar satıcılara yönelik hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler denetimde esnaflara bilgiler de aktardı.

Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, yaptığı açıklamada, yaz aylarında ilçe nüfusunun artığını belirtti.

Enez sahilindeki esnafı denetlediklerini aktaran Günenç, "Esnaflarımızı denetleyerek hijyen konusunda uyarıda bulunduk. Halkın sağlığı bizim için çok önemli. Gerekli hassasiyeti her zaman göstereceğiz." diye konuştu.

- DSİ ekipleri lagün göllerini temizledi

Enez ilçesindeki lagün göllerinde DSİ ekiplerince temizlik çalışması yapıldı.

Ekipler yağmur sularıyla gelen miller nedeniyle sığlaşan göllerde çalışma gerçekleştirdi.

Enez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Pınarcı, göllerde birikmeler meydana geldiğini belirterek, temizlik çalışmasının balık üretimini de artıracağını kaydetti.

Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer ve Kooperatif Başkanı Pınarcı göllerde incelemede bulundu.

- Enez'de mavi yengeç avcılığı

Enez dalyan gölündeki mavi yengeçler balıkçıların yüzünü güldürdü.

Enez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Pınarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların dalyan gölünde yakaladığı yengeçleri Enez Su Ürünleri Kooperatifine getirdiğini söyledi.

Mavi yengeç bolluğunun balıkçıların yüzünü güldürdüğünü anlatan Pınarcı, "Ege bölgesinden gelen lüks restoran sahipleri mavi yengeçleri alıyor ve orada müşterilerine sunuyor. Biz kooperatif olarak kilosunu 8 liradan veriyoruz. Balıkçımız için ayrı bir gelir kapısı oluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA