Yardımlarıyla Kırsaldaki Çocukların Yüzünü Güldürdü

Diyarbakır'da yaşayan Merve Seyrek, "Kalptenkalbebirumut" sloganıyla sosyal medya üzerinden yürüttüğü kampanya ile köy köy gezip çocuklara elbise, oyuncak ve kırtasiye malzemesi ulaştırıyor.

Merve Seyrek, kırsaldaki çocukların hayatlarına dokunmak ve bir katkı sunmak amacıyla 3 ay önce "Kalptenkalbebirumut" adında sosyal medya hesabı açarak, sosyal sorumluluk çalışması başlattı.

Kendi imkanı ile aldığı, takipçilerinin gönüllü gönderdiği ve çevreden topladığı malzemeleri bagajına dolduran Seyrek, belirlediği köylere gidip dağıtıyor.

Şu ana kadar Eğil ve Çınar ilçelerindeki kırsal mahallelere gidip yaklaşık 200 çocuğa yardım ulaştırarak yüzünü güldüren Seyrek, köylerdeki tüm çocuklara hediye ulaştırmayı hedefliyor.

Seyrek, çocuklara katkıda bulunmak için böyle bir kampanya başlattığını söyledi.

Çocuklara faydalı olabilmek adına elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Seyrek, şöyle konuştu:

"Çocuklar için bir adım atılması gerektiğine inandım ve hep bunun arayışına koyuldum. 'Bir çocuk gülerse dünya güler' düşüncesiyle hareket ettim. İlk başta oyuncak bulmaya çalıştım ve topladığım oyuncakları dağıtmaya başladım. Onların gözlerindeki mutluluğu gördükçe bunun böyle kalmaması gerektiğini düşünüp 'kalptenkalbebirumut' projesini başlatıp köylere gittim. Projeye verilen desteklerle yaklaşık 200 çocuğa oyuncak, kıyafet ve kırtasiye malzemesi dağıttım."

Çınar ilçesine bağlı Dağsu köyü imamı Burhan Kaya ise yapılan yardımlardan dolayı çocukların çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu tür çalışmaların daha fazla artması gerektiğini ifade eden Kaya, maddi durumu düşük olan ailelerin çocuklarının böyle yardımlara ihtiyacı olduğunu aktardı.

Kaya, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA