Merzifon'da Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Demirkale, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkati çekti.

Kamu kurumlarının ortak çalışmaları ve gayretleri ile uyuşturucu maddelerinin ilçe sınırları içine girmemesi için etkin bir şekilde mücadele edildiğini aktaran Demirkale, şunları söyledi:

"Uyuşturucunun arz ve talebinin ortadan kaldırılması için önemli çalışmalar gerçekleştiriliyoruz. Bağımlıların tedavisi, rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması için sağlık kuruluşları ve rehberlik merkezleriyle iş birliği içindeyiz. Bu konuda toplumsal bilincin oluşturulması için büyük çaba sarf ediyoruz. Belirli aralıklarda düzenlediğimiz bu toplantıların uyuşturucu ve bağımlılıkla daha etkili ve güçlü mücadelesine katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Uyuşturucuyla mücadelede alınan ve uygulanan tedbirlerle kurumlar arasındaki koordinasyonun masaya yatırıldığı toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Canbolat, Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Selçuk Sezikli ve kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: AA