Belediyeden Yetim Çocuklara Yaz Kursu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hazreti Amine Yetim Koordinasyon Merkezince çocuklara yönelik yaz kursları düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuk ve gençler için hazırladığı yoğun yaz kurslarıyla dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi, Hazreti Amine Yetim Koordinasyon Merkezinde yetim çocuklara yönelik Kur'an-ı Kerim, halk oyunları, gitar, yüzme ve filografi kursları açtı.

Uzman eğitim kadrosuyla hafta içi 08.30 ile 14.30 saatleri arasında eğitim veren merkez, kursiyerleri haftanın 2 günü de tarihi ve kültürel mekanları tanımaları amacıyla il turuna çıkarıyor. 10 Ağustos'a kadar devam edecek kurslara katılan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezinde düzenlenen kamplara da katılıyor.

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy, kent merkezi ile Nizip ilçesindeki iki merkezde yetimlere hizmet verdiklerini anlattı.

Bu merkezlerde 3 bin 600 yetim çocukla ilgilendiklerini belirten Aksoy, "Bu çocuklarımızın başta okullarına devam edebilmeleri olmak üzere sosyal, psikososyal ve ekonomik desteklerle yanlarında oluyoruz. Babanın vefatı sonrası içine kapanan yüzlerce çocukla görüşme yaptık ve sonuç olarak eğitim başarılarının arttığını kendimiz gözlemledik. Bu da bize ciddi anlamda doğru iş yaptığımızı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA