Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı kapsamında bölgesel proje pazarı ve sertifika töreni düzenlendi.

İpekyolu ilçesindeki bir otelde düzenlenen törene katılan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kadının elinin değmediği her şeyin eksik olduğunu söyledi.

Erkeklerin arkasında değil yanında duran kadınların özlemini yaşadıklarını belirten Bilmez, toplumsal dönüşüme ve üretime öncülük eden kadınların sosyal ve ekonomik hayatın her alanında daha görünür olması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Eğitilen bir erkeğin sadece kendi yaşamını değiştirdiğini ama eğitim gören bir kadının bütün ailesini ve çevresini değiştirdiğini aktaran Bilmez, şöyle devam etti:

"Erkeğin arkasında duran değil, erkeği ile yan yana duran, elini tutan, hayatın zorluklarını birlikte aşan kadın modeline geçmemiz gerekiyor. Bu yüzden de bu eğitimi çok önemsiyoruz. 227 kadınımız başvuru da bulunmuş, 154'ü proje hazırlamış. Birçok arkadaşımız bu proje ile hayatın değişim ve dönüşümüne öncülük edecektir."

Van Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ise ekonomik kalkınmanın kırsalda gerçekleştirilebilmesi için kadın istihdamı ve eğitimi gibi alanlarda çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren kadınlara ödülleri verildi.

Programa, Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, kurum amirleri ve kadın girişimciler katıldı.

Kaynak: AA