Bartın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaatı Tamamladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, inşaat çalışmaları tamamlanan Bartın Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde incelemede bulundu.

Tunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 1967'de Erkek Sanat Enstitüsü olarak hizmete başladığını, muhtelif tarihlerde yeni bölümler eklendiğini anımsattı.

2003'de Mesleki ve Teknik Lise olarak faaliyetine devam eden okula 2008'de Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Gemi Yapımı alanının ilave edildiğini belirten Tunç, şöyle konuştu:

"Okulun öğrenci sayısının artması, mevcut eğitim binaları ile atölyelerin eski ve yetersiz kalması nedeniyle yeni kampüse ihtiyaç hasıl olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek yatırım programına aldığımız 20 milyon 886 bin lira ihale bedeli olan 24 derslikli okul ile Bartın'ı eğitim alanında yeni bir esere daha kavuşturduk. Spor salonu ve 4 adet atölye olmak üzere 14 bin 500 metrekare kapalı alandan oluşan 30 dönümlük arazide kurulu Bartın Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaat çalışmalarını hızla tamamladık. Yeni eğitim ve öğretime hazır hale gelen Kavallar mevkiindeki okulun ilimize kazandırılmasından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA