Öğrenciler Afrika'da Su Kuyusu Açacak

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri Afrika'da su kuyusu açılması için İyilikder'e bağışladı.

Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Yüzüncü Yıl Parkı'nda kermes düzenledi.

Öğrenci ve öğretmenler, kermesten elde edilen 20 bin lirayı düzenlenen törenle İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder) Kahta Temsilcisi Ekrem Kılınç'a teslim etti.

Okul müdürü Mehmet Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki yıllarda öğrencilerin çalışmaları sonucu Afrika'da su kuyusu açtıklarını ve çok sayıda yetim ve öksüzün yüzünü güldürdüklerini belirtti.

Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda İyilikder gönüllüsü Muhammed Yetiş ise kendilerine her konuda destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tunçmen'e teşekkür etti.

Ekrem Kılınç da Afrika'da muhtaç insanlara yardımcı olmak istediklerini belirterek, "Bir yandan Afrika'daki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışırken, bir yandan da buradaki öğrencilerimize hayırlı işler yapmayı aşılıyoruz. Empati yapmak zorundayız. İyilik seven öğretmen, öğrenci ve halkımız olduğu müddetçe bu iyilik faaliyetlerine devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA