'Soframızı Açalım Ki Ramazan Anlamını Bulsun'

MÜSİAD Batman Şubesi'nce yetim ve kimsesiz çocuk ile ailelere yönelik iftar programı düzenlendi Vali Hulusi Şahin: 'Mümkünse fakirlere, ihtiyaç sahiplerine, komşularımıza, öğrencilere soframızı açalım ki ramazan anlamını bulsun'.

Batman Valisi Hulusi Şahin, "Mümkünse fakirlere, ihtiyaç sahiplerine, komşularımıza, öğrencilere soframızı açalım ki ramazan anlamını bulsun." dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından bir restoranda yetim ve kimsesiz çocuk ile ailelere yönelik iftar programı gerçekleştirildi.

Vali Şahin, programda yaptığı konuşmada, ramazanın kaynaşma, birlik ve beraberlik aynı zamanda paylaşma ve kardeşlik duygularının pekiştiği ay olduğunu söyledi.

Ramazanın paylaşmak ve rahmet demek olduğunu aktaran Şahin, ramazanda dargınların barıştığını, insanların ekmeklerini paylaştığını, dostlukların pekiştiğini belirtti.

Ramazanın mutluluk ayı, sonunun bayram olduğunu ifade eden Şahin, "Bizler bu etkinliklerle kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bu gibi etkinliklerde birbirimizi ağırlamayalım. Mümkünse fakirlere, ihtiyaç sahiplerine, komşularımıza, öğrencilere soframızı açalım ki ramazan anlamını bulsun." diye konuştu.

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Alaaddin İraz da amaçlarının kazançlarını paylaşmak olduğunu dile getirerek, bu geleneği sürdüreceklerini anlattı.

Programda 500 kişiyi ağırladıklarını belirten İraz, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftarda kimsesizlerle, yetim ailelerle ve maddi durumu düşük kimsesizlerle bir araya geldik. Amacımız kazancımızı böyle ailelerle bir araya gelerek paylaşmaktır." ifadelerini kullandı.

Programa, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Özbek'in yanı sıra kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA