Kocaeli'den Kısa Kısa

Gölcük'te, Kocaeli Yörük Türkmenler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle Hıdrellez kutlandı.

Anıtpark'ta düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Mustafa Irmak, İlçe Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Irmak, herkesin Hıdrellez Bayramı'nı kutladığını, birlik ve beraberlik içerisinde ilçede yaşandığını söyledi.

- Karamürsel'de Hıdrellez kutlaması

Karamürsel'de sahilde Hıdrellez kutlandı.

Baharın müjdeleyicisi olarak kabul edilen Hıdrellez için düzenlenen kutlamalara, İlçe Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, Karamürsel Çevre-Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akgüner ve vatandaşlar katıldı.

Deniz manzarası eşliğinde kutlamalara katılan vatandaşlar, şarkılarla eğlendi.

Vatandaşlar ayrıca sahilde açılan stantlardan alışveriş yapma imkanı buldu.

- Başkan Söğüt'ten ramazan ayı mesajı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Söğüt, mesajında, ramazan ayında manevi duyguların en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında kardeşlik duygularının pekiştiğini belirtti.

Ramazan ayında, iftar sofralarında sadece ekmek, su değil, sevgi, içtenlik ve kardeşliğin de paylaşılması gerektiğine işaret eden Söğüt, "Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni barındıran ramazan ayı, mucizelerle dolu bir aydır. İnancımızın ve kültürümüzün en güzel örneklerinin sergilendiği bu ayda, unuttuğumuz değerleri yeniden hatırlama ve değerlendirme adına bizlere önemli fırsatlar sunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA