Kakava-Hıdırellez Şenlikleri

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kakava-Hıdırellez Şenlikleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksal, mesajında, Kakava-Hıdırellez'in bereket, bolluk, şifa ve baharın müjdeleyicisi olduğunu belirtti.

Edirne kültürünün ve toplumsal hayatının bir parçası haline gelen ve şenlik havasında kutlanan Kakava ve Hıdırellez’in birlik, beraberlik ve barışa vesile olmasını dileyen Aksal, "UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Kakava ve Hıdırellez’in her yıl büyük bir coşkuyla kutlanması ve bu güzel geleneğin, kültürün gelecek kuşaklara aktarılarak, yaşatılması için kutlamaların gelenekselleşmesinin önemine inanarak, bu yönde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hıdırellez'de gül ağaçlarının altına dileklerin sakladığını, Hızır ve İlyas peygamberlerin anılarak duaların edildiğini belirten Aksal, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımızın Kakava-Hıdırellez Şenlikleri'ni tebrik ederek, tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Bu vesileyle bu gece ilk teravih ve ilk sahurla karşılayacağımız ramazan-ı şerifin ülkemize, milletinize İslam dünyasına ve bütün insanlığa barış, huzur getirmesini temenni ediyorum. Mübarek ramazan ayı hürmetine, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların son bulmasını diliyorum. Toplumsal ve insanı dayanışmanın en üst düzeye çıktığı mübarek ramazanın bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA