Suluova Halk Eğitim Merkezi Resim Ve El Sanatları Sergisi Açıldı

Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezi tarafından resim ve el sanatları sergisi açıldı.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki sergide, Halk Eğitim Merkezince açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaptıkları el emeği göz nuru çalışmalar yer alıyor.

Serginin açılışı, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ramazan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutluay Güven tarafından gerçekleştirildi.

Güven, açılışı yapılan resim ve el sanatları sergisinde 3 eğitmen ve 64 kursiyerin çalışmalarından oluşan 125 eserin yer aldığını söyledi.

Yıl boyunca yapılan çalışmalar ve kurslar hakkında bilgi veren Güven, yaş, eğitim düzeyi ve cinsiyet gözetmeksizin kursiyerlerin istek ve yeteneklerine göre üretken, yenilikleri ve gelişmeleri izleyen, iyi insan, iyi vatandaş ve girişimci insanlar yetiştirmek amacıyla kurslar düzenlediklerini anlattı.

Bu eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik alanda 123 kurs açtıklarını, bunlardan 2 bin 304 kursiyerin faydalandığını belirten Güven, şunları kaydetti:

"Sosyal kültürel alanda 44 kursa 2 bin 27 kursiyer, kişisel gelişim alanında 53 kursa 897 kursiyer, sanatsal ve sportif alanda ise 49 kursa 927 kursiyer katıldı. Toplamda açılan 269 kurstan 6 bin 155 kursiyer yararlandı. Ayrıca açık ortaokul ve açık öğretim lisesi öğrencilerinin tüm iş ve işlemlerini, mezun öğrencilere yönelik ise üniversite sınavına hazırlanmak için destekleme ve yetiştirme kursları düzenledik."

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA