Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Üniversitede öğrenim gören 3 bin 620 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Gümüşhane Üniversitesinde 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Vali Kamuran Taşbilek, üniversitenin kongre merkezindeki törende yaptığı konuşmada, mezun öğrencileri kutlayarak, yeni hayatlarında başarı diledi.

Gümüşhane Üniversitesinin çok genç bir üniversite olduğuna işaret eden Taşbilek, ilerleyen süreçte gelişimini devam ettirerek ilin ve ülkenin bilimsel gelişimine çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Üniversitenin şehrin dönüşümünü sağlamada çok önemli hizmetler yaptığını vurgulayan Taşbilek, "Genç bir üniversiteyiz, yeni bir üniversiteyiz ama bu gençliğin özel bir dinamizmi, bu şehre kattıkları söz konusu. Bu şehir için koyduğu vizyon çok önemli. Buradan hareketle de sayın Cumhurbaşkanımızın her ile bir üniversite vizyonunun ne kadar önemli olduğunu, küçük illerde çok daha iyi fark ediyoruz. Üniversitemiz çok önemli hizmetler ifa edecektir." dedi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise öğrencileri mezun etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Türkiye'nin en genç üniversiteleri arasında yer aldıklarına dikkati çeken Zeybek, üniversitenin 7 fakülte, 10 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 2 enstitü, 8 uygulama araştırma merkezi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğünü kaydetti.

Zeybek, amaçlarının üniversitenin başarı çıtasını eğitim ve öğretim alanından bütün alanlara yayarak, ülkeye katkılarını artırmak olduğunu aktardı.

Bu yıl 3 bin 570 lisans ve ön lisans, 50 de lisans üstü öğrenci mezun ettiklerini anlatan Zeybek, "Toplam mezun sayımız 3 bin 620. Mezun ettiğimiz bu gençlerimiz inanıyoruz ki ülkemizin korunmasında, güçlenmesinde çok önemli görevler üstlenecek. Türkiye'nin küresel güç olma yolundaki ilerleyişine her biri ayrı ayrı değerli katkılar sunacak. Kıymetli mezunlarımız mezuniyetinizi canı gönülden tebrik ediyorum, yolunuz açık olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere ödüllerinin verildi, kep atıldı.
Kaynak: AA