Bağcılar'da Camiler Ramazana Hazır

Bağcılar'da cami ve mescitler ramazan ayı öncesi temizlendi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye, ilçe sakinlerinin ramazan ayının manevi atmosferini daha huzurlu yaşayabilmesi ve ibadetlerini huşu içinde yerine getirebilmesi için ibadethanelerde temizlik seferberliği başlattı.

Ramazan ayı öncesi belediye tarafından ilçede bulunan 100 cami ve mescit temizlenerek ramazan ayı için hazır hale getirildi. Temizliği tamamlanan ve haşerelere karşı ilaçlanan ibadethanelerin her bir köşesine gül suyu sıkıldı.

Bu kapsamda, Çevre Koruma Müdürlüğüne bağlı onar kişilik 2 ekip tarafından ilçedeki cami ve mescitten oluşan yüz ibadethane temizlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Temizlik imanın yarısıdır" diyerek, şöyle devam etti:

"Mübarek ramazan ayını temiz bir şekilde karşılıyoruz. Bu ayda insanlar camilere daha yoğun gidiyor. Bu yüzden hemşehrilerimizin ibadetlerini gönül rahatlığı içinde yerine getirmeleri için ibadethanelerimizin temizliğini yapıyoruz. Yıl içinde rutin olarak temizliklerini yapıyoruz ama bu ayda biraz daha önem gösteriyoruz."

Kaynak: AA