Körfez'de Kızılay'dan 'Hilal Olsun' İftarı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çatısı altındaki çocuk evleri, huzurevleri, rehabilitasyon merkezleri ve şehit aileleri mensupları, Türk Kızılay Körfez Şubesinin düzenlediği toplu iftar programında bir araya geldi.

Körfez sahilinde, Kızılayın Türkiye genelinde kullandığı "Ramazan'da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun" sloganıyla düzenlenen iftara, yetim, engelli, otizmli ve down sendromlu çocuklar ve ailelerinin yanı sıra, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Körfez Müftüsü Sabri Bağcı ve çok sayıda kurum temsilcileri de katıldı.

Kızılay Körfez Şubesi Başkanı İsmail Hakkı Akın, burada yaptığı konuşmada, "toplumsal dayanıklılık ve direnci arttırmak için gönüllülük esaslı" hizmetlerde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Rabbime hamd ediyorum ki rahmet, mağfiret ve azaptan kurtuluşun müjdelendiği, insanı inşa eden Kuran'ın indirilmeye başladığı bu aya bizleri eriştirdi. Hamd ediyorum ki, bu mübarek ayda Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkatli kanatları altında himaye ettiği çocuklarımızla yaşlılarımızla +1 değere sahip otizmli çocuklarımızla ve bu topraklar için canını vermiş yiğit kahramanlarımızın aileleriyle soframızı bölüştük."

Akın, organizasyonda gönüllü görev alan Kocaeli Üniversitesi Genç Kızılay Üniversite Topluluğundan öğrencilere de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Türk Kızılay Körfez Şubesi örgütlemesinin ilçedeki önemine dikkati çeken Kaymakam Hasan Hüseyin Can, "Kızılay sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'da, Afrika'da, savaşların, yıkıntıların, toplumsal sıkıntıların olduğu her yerde insanların yardımına koşmakta ve çare olmaktadır. Yardımlarımızı Kızılay vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da bizlerin en önemli vazifesi." diye konuştu.

İftarın ardından, yetim, engelli, otizmli ve down sendromlu çocuklar için eğlenceler düzenlenerek, Hacivat ve Karagöz, kukla oyunu, balon, yüz boyama gibi aktiviteler yapıldı.

Kaynak: AA