Adana'daki Cinayet Davasında Karar

Adana'da, çıkan kavgada bir kişiyi öldürüp bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen sanık 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi.



Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık S.C.E. (17), öldürülen Mehmet Şükrü Yalçın’ın (16) annesi Emine ve babası Şükrü Yalçın ile tarafların avukatları geldi.

Mahkeme savcısı, esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ayrıca 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Savcı, verilecek hapis cezasında sanığa yaş indiriminin uygulanmasını ve tutukluluğunun devamını da talep etti.

Daha sonra taraflara son savunmaları için söz hakkı verildi.

Öldürülen Mehmet Şükrü Yalçın'ın annesi Emine Yalçın ve babası Şükrü Yalçın sanıktan şikayetçi olduklarını, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

Sanık S.C.E. ise olaydan dolayı çok pişman olduğunu belirterek, "Benim öldürme kastım yoktu. Öldürme kastım olsaydı birkaç kere bıçakla vururdum. Olay keşke olmasaydı." dedi.

Mahkeme heyeti, S.C.E'yi "Çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti.

Daha sonra, cinayeti haksız tahrik altında işlediği, olay tarihinde yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle sanığın cezası 10 yıla indirildi.

Heyet, tutukluluğunun devamına karar verdiği S.C.E'yi ayrıca "basit yaralama" ve "izinsiz bıçak taşıma" suçlarından ise toplam 3 bin 100 lira adli para cezası ile cezalandırıp, bu cezayı ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirdi.

Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi Dr. Ali Menteşoğlu Caddesi'nde S.C.E, 11 Mart 2018 günü çıkan kavgada Mehmet Şükrü Yalçın'ı (16) bıçaklayarak öldürmüş, M.İ'yi ise yaralamıştı.

Kaynak: AA