Ağrılı Çocuklar Şenlikte Eğlendi

Ağrı'da bu yıl ilki düzenlenen Çocuk Şenliği'ne katılan çocuklar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Ağrı'daki 1. Çocuk Şenliği'ne katılan çocuklar, birbirinden renkli gösterileri izleyip eğlenme fırsatı buldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde kamu kurum ve kuruluşların desteğiyle Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen şenlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programı izlemeye gelen öğrenciler ve aileleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şafi Erim'in konuşmasının ardından Mehteran Takımı gösterisini izledi.

Semazen gösterisi, halk oyunları gösterileri ve obeziteye dikkati çekmek için kurulan stantta çocuklara bilgi verilmesiyle süren şenliğe katılan davetliler, kurumların alana kurdukları stantları gezdi.

Bir birinden renkli stantları gezen minikler, özellikle İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan bölümde güzel vakit geçirdi.

Mehmetçik'in silahları, kullanılan araçlar ve hazırlanan tanıtım videosunu ilgiyle izleyen çocuklar, stantta görev alan narkotik ve bomba arama köpeklerini de sevme fırsatı yakaladı.

Programa, Vali Yardımcıları Yakup Ömeroğlu, Hidayet Sarı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir, Tarım İl Müdürü Kenan Engin, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA