Marmaris'te Koy Ve Adalar Temizlendi

Marmaris ilçesinde, koy ve adalarda temizlik yapıldı.

Marmaris Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi öncülüğünde Hisarönü Körfezi Selimiye Mahallesi koy ve adalarda, "Hisarönü Koyları Temiz" kampanyası kapsamında gönüllüler, belediye temizlik ekipleri, mahalle muhtarları ve deniz ticaret odası çalışanlarının katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Atıklar arasında traktör lastiği, buzdolabı, arı kovanı, plastik su şişelerinin olması dikkati çekti. Bir araya toplanan çöpler, daha sonra tekneye yüklenerek, Selimiye Limanı'na getirildi. Çöp arabasına konulan atıklar, Marmaris Katı Atık Depolama Tesisi'ne gönderildi.

Temizlik çalışması hakkında gazetecilere bilgi veren Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, Hisarönü Körfezi'nin dünyanın en önemli ve en değerli yatlarına ev sahipliği yaptığını, sezon öncesinde koyların ve adaların temiz kalmasına dikkati çekmek için temizlik kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Temizlik çalışmalarına destek veren kurum ve kişilere teşekkür eden Bağlı, "Denizlerimiz ve kıyılarımız bizim en büyük zenginliklerimiz. Kıymetini bilelim, koruyalım ve kullanalım." dedi.

Kaynak: AA