Malatya Turgut Özal Üniversitesi 1 Yaşında

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut: 'Üniversitemiz Senatosu, ilimizde 4 hastanenin bulunduğu sağlık kompleksi ile alt yapısı hazır olan tıp fakültesinin kuruluş kararını alarak, YÖK’e teklifte bulunmuştur. Tematik alanda da hizmet vermeyi amaçlayan tıp fakültesinin kuruluşu ülkemiz için bir model olacaktır'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, senato tarafından tematik alanda hizmet vermeyi amaçlayn tıp fakültesi kuruluş kararının alındığını ve Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) teklifte bulunduklarını bildirdi.

Karabulut, üniversitenin kuruluşunun birinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Nisan 2018 tarihinde verdiği müjde sonrası, 18 Mayıs 2018 tarihinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kuruluşunun gerçekleştiğini belirtti.

Üniversitenin Battalgazi tarım yerleşkesinde, 5 fakülte, 1 yüksekokul, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü ve 8 Meslek yüksekokulundan oluşan akademik biriminin bulunduğunu ifade eden Karabulut, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 5 bin öğrencisi ve 122 akademisyen kadrosu ile 2018-2019 öğretim yılı başında eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. Üniversitemiz ilk 5 aylık süre içinde Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Atçılık ve Atlı Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Arıcılık Araştırma Merkezi'nin kuruluşları tamamlamış bulunmaktadır. Uzaktan eğitim merkezi çalışmaları başlatılmış, ilk protokol Sağlık Bakanlığı ile imzalanmıştır. Uluslararası hedef kapsamında işbirliği anlaşması girişim ve süreçleri ise devam etmektedir. Üniversitemiz Senatosu, ilimizde 4 hastanenin bulunduğu sağlık kompleksi ile alt yapısı hazır olan tıp fakültesinin kuruluş kararını alarak YÖK’e teklifte bulunmuştur. Tematik alanda da hizmet vermeyi amaçlayan tıp fakültesinin kuruluşu ülkemiz için bir model olacaktır."

Karabulut, üniversitenin, ulusal ve uluslararası arenada marka üniversitesi olma idealiyle geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda da kenttin ve ülkenin eğitim, araştırma ve uygulama ihtisas merkezi olmasını hedeflediğini belirtti.
Kaynak: AA