Lise Öğrencilerinden Katı Sanatı, Yağlı Boya Tablo Ve Taş Yontma Sergisi

Batman'da, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince hazırlanan katı sanatı, yağlı boya tablo ve taş yontma sergisi açıldı.



Bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide, Osmanlı geleneksel kağıt kesme sanatı, katı sanatı, taş yontma sanatı ve yağlı boya ile hazırlanan 50 eser beğeniye sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaptığı konuşmada, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde çok sayıda program olduğunu, bu sene de Çağdaş Görsel Sanatlar Bölümünü açtıklarını, bu programda 30 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Kurtaran, geleneksel sanatlar kapsamında ebru, hat gibi çalışmaların olduğunu dile getirerek, bu bölümde çağdaş görsel sanatlarla ilgili de çalışmalar bulunduğunu aktardı.

Görsel sanatlar öğretmeni Sümeyra Coşkun, öğrencilerle Osmanlı geleneksel kati ve çağdaş sanatları icra ettiklerini kaydetti.

Coşkun, "Sergimizde kati sanatı, taş rölyef ve yağlı boya eserler var. Öğrencilerimiz hafta içi okul çıkışı kursta 1,5 saat kalıyorlar. Kursta hem kati sanatını hem de yağlı boya tekniğini öğretiyoruz." dedi.

Daha sonra serginin açılışı yapıldı.

Açılışa İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sergi iki gün sürecek.

Kaynak: AA