İzmir-Selanik Turizm Köprüsü Kuruluyor

Turizm amaçlı gemi seferlerinin yapılması için Selanik'ten gelen heyet Konak Belediyesini ziyaret etti Konak Belediye Başkanı Abdul Batur: 'İzmirSelanik arasında böyle bir bağın kurulması bizi çok memnun eder. Bu girişimin başarılı olmasını önemle ve hassasiyetle istiyorum çünkü Konak ilçesi sınırları içerisinde böyle bir aktivitenin olması, turizm açısından ve kentin hareketliliği açısından önemli bir girişim olacaktır'

İzmir ile Selanik arasında gemi seferlerinin başlatılmasını sağlamak amacıyla Türkiye’ye gelen Selanik heyeti Konak Belediyesine ziyarette bulundu.

Konak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ziyarette, heyeti makamında ağırlayan Konak Belediye Başkan Abdul Batur, İzmir ile Selanik arasında turizm amaçlı gemi seferlerinin yapılması projesinin yıllardır gündemde olduğunu belirtti.

Projenin başarılı olmasını istediklerini ifade eden Batur, şunları kaydetti:

"İzmir-Selanik arasında böyle bir bağın kurulması bizi çok memnun eder. İki toplum, komşuluk ilişkilerinin en iyi derecede olması gereken iki toplumdur. Bu girişimin başarılı olmasını önemle ve hassasiyetle istiyorum çünkü Konak ilçesi sınırları içerisinde böyle bir aktivitenin olması, turizm açısından ve kentin hareketliliği açısından önemli bir girişim olacaktır. Artık en yakın zamanda gemileri limanda görme zaman geldi. İzmir için, Selanik için çok fayda getiren bir çalışma olacak. İlk gemiyi limanda ben karşılayacağım. Bu proje sadece Konak için değil, kentin gelişmesi içinde çok önemli bir çalışma."

- "İki ülke arasında köprü kurmak istiyoruz"

İki ülke arasında seferleri başlatmak isteyen Levante Ferries Denizcilik’in Ceo’su Armatör Yorgos Theodosis de İzmir’de konuya ilişkin tüm kurumlarla görüşmek istediklerini belirtti.

İzmir ile Selanik arasında bir köprü kurma fırsatının olduğuna işaret eden Theodosis, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir ön araştırma yapmak, şartları tespit etmek için geldik. Amaçlarımızdan biri, iş adamlarının nakliye konusunda hayatlarını kolaylaştırıp, iki-üç günlük gecikmelerinin önüne geçmek. Diğer bir konu da Avrupa’dan İzmir’e turist getirmek. Aynı zamanda Avrupa’da yaşayan ve orada çalışan Türklerin, İzmir’e ve bu bölgeye kolay gelmelerinin bağlantısını da kurmak istiyoruz. Her iki tarafta için de farklı fırsatların ve iş alanlarının yaratılmasını amaçlıyoruz.”

Levante Ferries Denizcilik'in Genel Müdürü Epstratios Apergis de yıllardır iki ülke arasında böyle bir girişimi başlatmak istediklerini bildirerek, "Bu girişimimizin başarılı olmasını gerçekten çok arzu ediyorum, yerel halka ve civar bölgeye yarar getireceğine inanıyorum. İnanıyorum ki Çeşme ile söz konusu rekabet göz önünde bulundurulduğunda hem İzmir Limanı hem de bölge belediyesi bir artı kazanmış olacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA