SAÜ Öğrencilerinden ADASU HES Ve Akçay Barajı Ziyareti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Teknoloji Topluluğu öğrencileri, kentte faaliyet gösteren ADASU HES ve çalışmalarında sona gelinen Akçay Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından düzenlenen ziyaretlerde öğrenciler, yetkililerden ADASU HES'in çalışma prensipleri, ekolojik dengeye katkıları ve tarıma faydalarıyla Akçay Barajı hakkında teknik konular konusunda bilgi aldı.

Sudan elektrik üretimini çok şaşırtıcı bulduğunu belirten İnşaat Mühendisliği öğrencisi Zeynep Kılıçkaya, “ADASU HES’in Türkiye'de yerel yönetim tarafından kurulan ilk hidroelektrik santrali olması benim çok dikkatimi çekti. Bu kadar maliyetli bir işe yerel idarenin kendi imkanları ile kalkışması aslında bize o kurumun vizyonunu gösteriyor. Zaten Akçay Barajı'nda da bunu görüyoruz. Bu proje için bu şehirde geleceğe yönelik yapılan en iyi yatırım diyebilirim. Hem Sapanca Gölü’ne alternatif olurken hem de üç ayrı bölgede elektrik üretimini sağlayacak olması müthiş ayrıntılar." ifadelerini kullandı.

Akçay Barajı Projesi'nin bugüne kadar gördüğü en büyük proje olduğunu belirten İnşaat Mühendisliği öğrencisi Eymen Berkay Yorulmaz da ADASU HES ile Sakarya Nehri'nin akışından yararlanarak binlerce konuta yetecek kapasitede elektrik üretimi sağlamanın şehir için önemli bir katkı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA