Engelliler Haftası

Kırklareli Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nce Engelliler Haftası kapsamında sergi açıldı.

İstasyon Caddesi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in eşi İlknur Bilgin, Belediye Başkan Vekili Burcu Özel, Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, Okul Müdürü Şahin Değer ile öğrenciler katıldı.

Bilgin ve beraberindekiler serginin açılış kurdelesini kesmesinin ardından öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Değer, açılışın ardından yaptığı konuşmada, sergide öğrenciler tarafından hazırlanan bir birinden güzel eserler bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı ürünleri sergiye ve satışa çıkardıklarını ifade eden Değer, öğrencilerin yaptıkları ürünleri sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Vatandaşların özel gereksinimli çocukların el sanatlarını görmesini istediğini aktaran Değer, "Bu çocukların neler yaptığını görmesi bizim misyonlarımızdan bir tanesidir. Yıl boyunca atölyelerimizde üretilen ürünlerin sergisinin açılışını yaptık. Sergimizde seramik, ahşap, el sanatları, resimler, tablolar ve özgür çalışmalar ile tarım atölyemizde üretilen salatalık ve çileklerimiz mevcut. Çocuklarımızın yaptığı ürünlerin görünülürlüğü çok önemli bizim için. Çok güzel ürünlerimiz var. Vatandaşlarımızı da sergiyi gezmeye, ürünleri incelemeye ve satın almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Değer, serginin 17 Mayıs Cuma günü sona ereceğini bildirdi.

Kaynak: AA