Atıklardan Yaptıkları Kağıtlarla Resim Sergisi Açacaklar

Lapseki'de, İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ofislerince Sıfır Atık Projesi kapsamında hazırlanan "Kağıt Çöp Değildir" adlı proje tanıtıldı.

İÇDAŞ-ÇİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki tanıtım programına, İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, Okul Müdürü Alper Rifat Şimşek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Latif Candan, Özel İdare Müdürü Ahmet Alkan katıldı.

Projenin mimarlarından resim öğretmeni Hüseyin Tarık Akkuş, atık kağıtlardan tekrar kağıt üretimiyle ilgili sunum yaptı.

İlçe Kaymakamı Şahin ise "Kağıt Çöp Değildir Projesi"nin tüm okullarda uygulanmasının finalini bu tanıtım toplantısıyla yaptıklarını aktardı.

Çocuk Gelişimi sınıfındaki öğrenciler kağıdın çöp olmadığının anlatıldığını belirten Şahin, "Üretilen bu kağıtlarla bütün öğrencilerimizin resimlerini ilçemiz ve ilimizin farklı yerlerinde sergileyerek projemizi tamamlamış olacağız." dedi.

Resim öğretmeni Akkuş ise şunları söyledi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yıl tekrar gündeme getirdiği geri dönüşümde Sıfır Atık Projesi'nin amacı, tasarruf alışkanlığını kazandırmak ve tüketim alışkanlıkları gereği ortaya çıkan geri dönüşüm malzemelerinin tekrar üretime kazandırılması. Konuyla ilgili bütün kurumlarda yapılan sıfır atık çalışmaları, İlçe Kaymakamlığımızda da yapıldı. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendi bünyemizde projeyi hazırlayıp hayata geçirmek istedik. Okullarımızda bilgilendirme çalışması yaptık ve kendi kağıt üretim projemizi okullarda hayata geçirdik. İlçemizde bütün okulları gezerek okullarda toplanan atık malzemelerle kağıt ürettik. Ürettiğimiz kağıtların üzerine resim yaparak bir sergi açmayı planlıyoruz."

Kaynak: AA