Van'da Helikopterli Denetim

Van'da polis ekipleri kent genelinde 5 ayrı noktada, 10 ekiple trafik uygulaması yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından, kentin 5 ayrı noktasında, helikopter destekli 10 ekiple, hız, hatalı şerit değiştirme, tehlikeli araç kullanma, emniyet kemeri, cep telefonuyla konuşma, kırmızı ışık ve diğer kural ihlalleriyle ilgili denetim gerçekleştirdi.

Denetimlere, polis helikopteri de eşlik ederken, trafik kuralı ihlali yapan araçlar güzergahlarda bekleyen ekiplere bildirildi.

Trafik ekipler amiri Komiser Hasan Temir, yaptığı açıklamada, kentte yaralanmalı trafik kazalarının geçen yıla göre yüzde 25 azaldığını söyledi.

Denetimlerin cezaya değil, trafik düzeni güvenliğine yönelik olduğunu belirten Temir, şöyle konuştu:

"Şehir içerisinde korsan tabir edilen, yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik denetimlerimiz de sürekli devam ediyor. Belediyenin belirlemiş olduğu güzergah, hat, durak ve yetki belgesiz yolcu taşıma dışında faaliyet gösteren araçların tespiti yapılarak ceza uygulanıyor. Ceza uygulandıktan sonra 60 gün süre ile de trafikten men işlemi uygulanmaktadır. Özellikle yaz aylarındaki trafik yoğunluğunun artacağını göz önüne aldığımızda denetim ve kontrollerimiz devam edecektir. Tüm bunların yanı sıra sürücü, yolcu ve yayaların da bilinçlendirmesine yönelik 2019 yılının yaya öncelikli yıl olması dolayısıyla eğitimlerimiz yıl boyu devam etmektedir. Bu anlamda il merkezindeki okullarda 13 bin öğrenciye bilinçlendirme eğitimleri verdik."

Kaynak: AA